Diumenge 22.04.2018
Contact

Big Bang

El Capi a Madrid (segona part)

Cartell de campanya
Cartell de campanya

El Capi, valedor de totes les garanties independentistes possibles, està fent campanya com un possés

Convertides les eleccions del 26J en una absurda segona volta del 20D, als catalans ens toca tornar a anar a votar. La mandra per fer-ho serà espantosa, ja que tornarem de una llarga revetlla. I la idea demolidora és que en el fons , mani qui mani a Madrid, sempre ens tancaran la porta .  Per això ens constarà molt tornar a votar per quarta vegada en un any.

El desgast evident dels primers mesos de transició nacional, l’absència de la CUP en la cursa electoral espanyola i la dificultat convergent en creure’s definitivament que hem de tirar pel dret (és a dir, el no de Quico Homs al referèndum unilateral), deixen ERC com a única força prioritàriament independentista: “sola ante el peligro”.

I el Capi, valedor de totes les garanties independentistes possibles , està fent campanya com un possés. Amb en Rufi i en Tardà, esgargamentllant-se per fer que la gent vagi a votar. El 26J ens agafa cansats de mesos de govern de transició. A nosaltres i als convergents, en plena reformulació de tot plegat. I la força de canvi emergent és Podemos que guanyarà a Catalunya en agradi o no. I amb ells s’esvairà per enèsima vegada tota possibilitat de condicionar la política espanyola i mostrar múscul indepe a Madrid.

Però no podem recular. Ara no. Queda moltíssim camí i una humiliació a les urnes de l’independentisme (ERC) i el nacionalisme(CDC) ens faria molt mal. Sobretot perquè el culpable seria una abstenció demolidora, més que una reculada o un desànim. Si els independentistes no som capaços de votar a favor de Catalunya cada vegada que calgui, després no ens queixem dels nostres polítics. Bé que els espanyols van votar massivament a les eleccions plebiscitàries. No els deixem sols a Madrid. Si no votem el 26J a favor de Catalunya, ho pagarem car. Cada vot, és el vot de la nostra vida. Els espanyols, ho tenen clar . Ells van sempre a votar. No fallem.

  • 0
  • 1985