Dilluns 18.06.2018
Contact

Racó

Violència de gènere

Violència de gènere
Violència de gènere

Són molts els casos de violència que s’escampen pel nostre país

Són molts els casos de violència que s’escampen pel nostre país. Les dones tenim  els mateixos drets que els homes. No caldria recordar-ho. Però hi ha homes  que es creuen amb un poder superior i miren a la dona com un objecte de decoració del qual disposar o com una criada que està al seu servei.

Afortunadament hi ha parelles que es respecten, que procuren tenir una convivència feliç i viuen l’amor amb reciprocitat. No puc imaginar-me que un home que ha compartit la seva vida, que ha estimat, que ha tingut fills amb una dona, sigui per infidelitat, per gelosia o per qualsevol raó, comenci un maltractament. Primer amb insults i seguidament amb violència física sobre una pobra dona que, espantada i plorosa, no té força ni esma per defensar-se de la fera que és desfoga colpejant-la.

Els fills miren espantats l’escena i volen ajudar a la mare però temen aquell ésser que sembla embogit. I ve el dia que la dona diu prou a aquell infern. Agafa els fills i deixa la llar. Respira pensant que el turment s’ha acabat i fins i tot sent una poruga felicitat en la seva nova vida. L’home la persegueix, vol que torni amb ell però els cops rebuts són massa recents i s’hi nega mentre ell la insulta.

Un veí de l’escala la convida a anar al parc a passejar amb els nens o al bar a prendre un refresc, mentre el seu home l’observa i el consumeix la ràbia. Es sent gelós del que creu amant de la dona i a la nit amb el cervell enterbolit pensa  que l’esposa és només seva i trama l’assassinat.

L’espera al portal i davant la mirada atònita dels fills li clava una ganivetada. La dona cau i la sang s’escampa per l’entrada; i l’assassí s’allunya mentre els nens criden a la mare, que no contesta.

Aquest no és un cas real però ho podria ser. Ens cal, i més quan convivim junts diferents cultures i tradicions, defensar amb la veu molt alta  la dignitat de la persona, la igualtat d’homes i dones i posar els instruments que siguin necessaris perquè cap dona temi denunciar a un maltractador.

 

 

 

  • 0
  • 1292