Dijous 21.06.2018
Contact

Big Bang

Resistim!

Parlament de Catalunya
Parlament de Catalunya

Que ells resisteixin dependrà de la nostra mobilització

Ningú pot negar que Junts pel Sí i la CUP han fet la feina. Han aprovat la llei del Referèndum i la de Transitorietat Jurídica i estan intentant per tots els mitjans -tots ells, consellers, diputats, càrrecs electes municipals i càrrecs de govern- organitzar-lo i fer possible que es pugui votar. Ho fan arriscant-se a ser inhabilitats, a ser empresonats o a ser fortament multats. Això no és un simulacre, és foc real. Un bon amic alt càrrec haurà possiblement de dipositar solidàriament una fiança de 5 milions d’euros el proper 25 de setembre per haver ajudat a organitzar el 9N ,una jornada popular emblemàtica sense efectes jurídics. Què us imagineu que faran als qui volen anar a organitzar un referèndum amb capacitat jurídica i vinculant? Que va de debò. Que això és una lluita per la democràcia que si perdem pagarem caríssima com hem pagat totes les lluites que hem anat perdent.

I ara tot, absolutament tot, depèn de la reacció popular. O ens ho creiem o no. Una participació massiva en els actes previs, l’11S i la campanya, una aportació dinerària contundent a la caixa de solidaritat i una presència decidida als col·legis que s’obrin el dia 1 d’octubre, permetrà que els nostres polítics, que ara més que mai han actuat de representants del poble, resisteixin.

Perquè tot dependrà de la capacitat de resistir davant de l’atac jurídic i policial a què estan sotmesos els polítics. I la seva capacitat de resistir dependrà de la nostra capacitat d’estar mobilitzats. Milers d’inhabilitacions, de penes de presó i de sentències contra el patrimoni dels nostres polítics ens esperen. Que ells resisteixin dependrà de la nostra mobilització. Si no ho fem possible, serà que aquest cop la gent no ha estat a l’alçada dels polítics.

Fem-ho possible, sense por i amb absoluta determinació que tenim raó i que ho podem fer. Fem-ho! Resistim! O ho pagarem econòmicament i espiritual molt car. I ho pagarem tots, els qui resistim i els qui pensen que no va amb ells. Ho pagarem molt car tots. I per molt de temps. Ens agradi o no, ens faci més o menys basarda o il·lusió, no hi ha volta enrere. Ja no. Resistim!

  • 0
  • 1040