Divendres 22.06.2018
Contact

Big Bang

Algunes evidències del dia després

Repressió policial
Repressió policial

Es evident que la societat catalana, tota ella, al marge de les seves idees, està trista

Només per saber què està passant, posem-nos d’acord sobre algunes evidències

Sobre el referèndum:

- Es evident que el Govern de Catalunya, acompanyat per les dos entitats Òmnium i ANC, ha forçat un referèndum tal com havien promès

- És evident que el referèndum va ser boicotejat per un estat espanyol que va actuar amb una violència física mai vista de la que encara estem recuperant-nos mentalment.

- És evident que els resultats del 1O, més enllà de la passió que hi posem, no són homologables perquè no es van complir les garanties democràtiques mínimes per culpa de la desproporcionada actuació del govern espanyol, desmantellant els equips i els materials i actuant amb les forces de seguretat de manera directa el dia de la votació.

Sobre la violència:

- Es evident que la societat catalana, tota ella, al marge de les seves idees, està trista, dolguda, emprenyada i preocupada per la violència en la actuació de la policia i la Guàrdia Civil

- Es evident que una escalada de violència, portarà a més violència i a l’actuació de grups radicals per totes bandes.

- Es evident que si s’imposa la violència , cap mena d’ordre democràtic podrà actuar amb serenitat i que estarem simplement reaccionant al dia a dia dels cops que rebrem i que intentarem donar.

- És evident que si es vol anar cap a un camí que no sigui la revolta permanent i la futura lluita armada, cal evitar com a primeríssima prioritat l’escalada de violència, i com a segon pas la reinstauració de la democràcia efectiva. I això immediatament i a qualsevol preu.

Sobre la DUI:

- Es evident que Junts pel Sí i la CUP tenen el 47% dels vots i que això no valida democràticament la DUI.

- Es evident que la DUI no tindrà cap efectivitat si no va acompanyada per altres mesures de força que portarien a la violència. No es pot fer una DUI sense pretendre que els escenaris d’ahir, el 3O, es repetiran però aquest cop amb molta més violència. Perquè ni la gent podrà anar ocupant alegrement carreteres, ni la llarga aturada de l’activitat es farà amb clavells a la mà.

- És evident que la DUI ara portarà a la intervenció de l’Estat Espanyol en la forma més violenta possible ( detencions, 155, exercit). Ja han avisat.

Sobre les eleccions anticipades i la democràcia:

- Es evident que pels actuals actors i decisors del referèndum pot semblar un pas endarrere.

- Es evident també que és l’única manera de consultar la gent en l’actual escenari.

- Es evident que només presentant-se les forces polítiques per separat podrem votar quin lideratge volem per la següent etapa. Ningú ha votat l’actual escenari de decisors polítics. O tenim polítics votats al capdavant o això és una revolta. Si ho és, diguem-ho i no portem a la gent enganyada. Les revoltes són violents i hi ha morts. No són clavells i flors. És l’exèrcit al carrer, detencions i violència.

Fins ara hem tingut tota la raó. Tota. La podem perdre de cop. No hi ha tercera via . O DUI o eleccions ( amb programes electorals clars per part de cada actor). Jo ni vaig votar a la CUP, ni a Òmnium, ni a l’ANC, ni a Puigdemont.

Nois, em coneixeu. Si no ho dic rebento.

  • 0
  • 1257