La segona jornada de Segona B ens va regalar un apassionant duel, diumenge, al nou Estadi Johan Cruyff. Barça B i Nàstic van oferir un partit igualat i entretingut, amb diverses ocasions a les àrees. La igualtat al camp es va traduir també al marcador (2-2). Els blaugranes estrenaven nova llar davant el conjunt tarragoní, i el partit acabaria amb empat (de la mateixa manera que l´últim cop que es van veure les cares els dos equips fa dues  temporades). Més de 300 aficionats del Nàstic, que ocupaven una de les cantonades del nou estadi, van empènyer el seu equip des de l’escalfament.

Després de la derrota de la setmana passada, el conjunt grana necessitava un triomf a domicili. Però només començar va rebre un autèntic gerro d’aigua freda. Collado va servir un córner des de l’esquerra i Cuenca, que s’havia desfet de la seva marca, va rematar al fons de la xarxa. D’aquesta manera, el central del Barça B anotava el primer gol de la història de l’Estadi Johan Cruyff en partit oficial. Els blaugranes tenien molta facilitat a l’hora de combinar. El porter grana Bernabé es va estirar per evitar el segon gol. Tot plegat confirmava el mal inici de partit del conjunt tarragoní, que no va despertar fins al quart d’hora de joc.

El pal, en dues ocasions, evitava els gols de Viti i Habran Jr per part del Nàstic, i poc després Pedro Martín tornava a inquietar la porteria d’Iñaki Peña (avui titular després d’anar convocat ahir amb el primer equip). Poc després, Bernabé va tornar a ser protagonista amb una mà providencial.

El Nàstic arribava amb freqüència a l’àrea contrària, i mereixia el gol de l’empat. Al minut 40, Carreón va assistir Pedro Martín, que amb un xut per sota les cames del porter establia l’1-1. El primer gol del davanter amb aquesta samarreta feia embogir l’afició del Nàstic, que veia com l’equip havia reaccionat després d’un inici decebedor.

Mal començament al segon temps

L’equip de Xavi Bartolo sortia a la represa altre cop apagat, sense trobar-se còmode ni amb pilota ni sense. Quan s’havien disputat deu minuts de la segona meitat, una espectacular combinació blaugrana era culminada per Guillem Jaime. El lateral feia el 2-1. El conjunt grana no trobava la manera de reaccionar. Amb els canvis esgotats, Pol Prats es va lesionar després d’una cursa per banda esquerra i el Nàstic es va quedar els últims 16 minuts amb 10 jugadors sobre el camp. Però la reacció del conjunt visitant a les circumstàncies difícils va ser l’òptima. Una gran centrada de falta de Bonilla va ser rematada per Goldar.

Els de Garcia Pimienta, però, buscaven el tercer, i en un contraatac, Pol Ballesteros va veure la vermella per una dura entrada. El Nàstic va jugar amb només 9 jugadors els darrers instants de partit. Tot i l’ofec blaugrana al Nàstic en les últimes jugades, el marcador ja no es va moure (2-2)

El conjunt tarragoní es va haver de conformar amb un sol punt degut a les circumstàncies finals. El Nàstic suma un punt de sis possibles i ha encaixat cinc gols en dues jornades. Tot plegat són indicadors que alguna cosa no acaba de rutllar del tot, però és evident que cal molta paciència. Tot i així, les estones de bon futbol mostrades a Sant Joan Despí són el camí a seguir per l’equip de Bartolo.

El Barça B, per la seva banda, va evidenciar un cop més que disposa d’un talent descomunal a les seves files, però no va poder superar un Nàstic amb alguns jugadors més experimentats.