L’esdeveniment va celebrar-se dimecres 27 de novembre a l’Auditori Cullell i Fabra de Barcelona. El guardó buscava reconèixer projectes sòlids tant petits com mitjans, portals digitals o mitjans de comunicació d’arreu dels Països Catalans i compromesos amb la llengua catalana.

El premi d’aquest 2024 se’l va endur FemTurisme.cat, una plataforma compromesa amb el turisme sostenible i amb una proposta original íntegrament en català que promou les activitats culturals, tradicionals i naturals de Catalunya mostrant la seva riquesa.

Llengua Nacional també va lliurar una menció a Ràdio Vilablareix, una emissora municipal que des dels seus inicis ha prioritzat la llengua i cultura dels Països Catalans, emetent contingut en català les 24 hores del dia i entrevistant personatges de tots els àmbits.

Deu candidatures van formar part de l’acte de lliurament de l’Associació Llengua Nacional pel reconeixement que oferia. Les candidatures presentades van ser: FemTurisme.cat, Ràdio Vilablareix, (citades anteriorment) Pidiscat, L’Hort d’en Dídac, La Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL), l’Associació per la Difusió d’Occitània a Catalunya, Edicions Agenda de la Terra, Ràdio Televisió de Cardedeu, la Fundació Cecot Persona i Treball i el Cardem.cat.

L’elecció dels premiats va dur-se a terme a través del jurat format per: Maria Cucurull, Miquel Arnaudies, Bernat Joan, Gemma Pasqual i Carles Riera, tots ells provinents d’arreu dels Països Catalans.

Màriam Serrà, directora de Llengua Nacional va voler agrair tots els projectes que van optar al premi per la seva feina, dedicació i estima per impulsar el català.

Durant l’acte, el presentador de l’efemèride, Arnau Colominas va cedir el torn a la intervenció de Lluís Piqué d’A9 Serveis d’Arquitectura.

Cal destacar que també es va poder gaudir de tres actuacions musicals de la cantautora Montse Castellà, que va interpretar ‘Som aquí’, ‘Monosíl·lab’ i ‘És com un miracle’.

Article anteriorLa desinformació i la sobre informació en el sector públic
Article següentLa informació enverinada
Terrassa, 2006. Actualment, estic cursant 2n de batxillerat amb la intenció d’estudiar filologia catalana i periodisme. Gravo pòdcasts a ràdio VíbriaLab i he fet col·laboracions a ràdio Matadepera i Sant Cugat. Escric articles per Primera Fila sobre l’actualitat musical. També gestiono les xarxes socials de la Flama Escola creant dissenys tant a Instagram com a Twitter. Els meus interessos personals són la lectura, la llengua, la música i la cultura, per això, com a activitat cultural preferent soc dansaire a l’esbart egarenc que promociona els balls i danses tradicionals dels Països Catalans.