Acabada la primera fase de l’Eurocopa i amb els quarts de final a punt de començar és interessant donar un cop d’ull a les estadístiques:
Amb tres gols cadascun l’alemany Mario Gomez, el croat Mandzkic i el rus Dzagoev són, fins al moment, els màxims golejadors de la competició. I precisament un altre rus, Arshavin, figura en la llista de màxims assistents, juntament amb l’espanyol Silva i l’anglès Gerrard, amb tres assistències cadascun. És curiós que dos dels sis jugadors esmentats siguin d’una mateixa selecció eliminada, Rússia. El combinat rus va començar molt bé el campionat guanyant de manera clara a República Txeca que finalment ha quedat primera en el grup A. Rússia ha pagat cara la seva irregularitat i la nefasta segona part contra Polònia on l’equip es va trencar en dues meitats, destinant més jugadors a atacar que a defensar.
Els jugadors que més vegades han xutat a porteria són Cristiano Ronaldo amb tretze xuts, Benzema amb dotze i Andrés Iniesta amb deu. Les dades de Ronaldo i Benzema no sorprenen perquè són els referents de les seves seleccions en atac, però en canvi sí que sorprèn el nom d’Iniesta encara que podríem explicar la dada si tenim en compte el gran nivell de forma que està exhibint en el torneig i a la poca fluïdesa d’Espanya per fer arribar pilotes als davanters. Si mirem els jugadors que han xutat més vegades fora de porteria trobem que els tres primers pertanyen a seleccions que ja han estat eliminades del torneig com són el rus Kerzhakov amb onze xuts, l’ucraïnès Konoplyanka amb deu xuts i l’holandès Robben amb nou xuts.
Pel que fa a les seleccions, Espanya és la més golejadora amb sis dianes, seguida de les eliminades Suècia i Rússia cadascuna amb cinc gols, cal dir que Portugal, Anglaterra i Alemanya també tenen cinc gols i que han passat a la següent fase de la competició. Les seleccions que més gols han encaixat són República d’Irlanda amb nou gols en contra, una mitjana de tres per partit, i Holanda i Dinamarca amb cinc gols en contra cadascuna d’elles. La selecció que més passades de pilota ha intentat ha estat Espanya amb 2411 dels quals 1978 han estat complerts, és a dir, han arribat al destinatari. La selecció que menys passades de pilota ha intentat és Anglaterra amb 440 dels quals 283 han estat complerts. Aquesta dada dóna una idea de quin estil de futbol practiquen ambdues seleccions. Pel que fa a la possessió de pilota, aquest apartat també el domina Espanya que ha tingut la possessió de pilota durant el 62% del temps disputat en els tres partits que ha jugat fins ara. La selecció que menys possessió de pilota ha tingut ha estat Suècia amb un 17% i la segueix Anglaterra amb un 23%, dada que confirma l’estil de joc que practiquen els equips i que ja havien deixat entreveure les dades de les passades.
La selecció que més targetes grogues ha vist ha estat Grècia amb nou, seguida de Croàcia, Itàlia i la República d’Irlanda amb vuit targetes cadascuna d’elles, curiosament totes tres compartien grup, el d’Espanya. La selecció que menys targetes ha rebut és Alemanya amb tres. Les seleccions que han comès més faltes són Croàcia i República Txeca amb seixanta una faltes cadascuna, mentre que Alemanya és la que menys faltes ha fet, concretament vint-i-set. I per curioses les dades de les seleccions que han rebut més faltes. La primera selecció en aquest aspecte és Grècia que ha rebut un total de cinquanta set faltes, seguida per Itàlia que n’ha rebut 53, i d’Espanya que n’ha rebut 52. La selecció que menys faltes ha rebut ha estat Dinamarca que només ha rebut vint-i-set faltes.
El partit amb més xuts a porteria, un total de vint-i-quatre, ha estat l’Espanya – Irlanda que va acabar amb 4-0 a favor dels espanyols. El partit amb més xuts fora de porteria ha estat el Portugal – Holanda amb un total de vint-i-un xuts. El partit amb més targetes grogues, un total de vuit, i més faltes, un total de quaranta-dos ha estat el República Txeca – Polònia.