L’enorme acte de generositat, pragmatisme, altura de mires i valentia d’alguns aquests dies es recordarà, estudiarà i reconeixerà en la seva justa mesura durant els pròxims anys. I serà considerat, sens dubte, com un dels actes més significatius de la nostra història contemporània. Es van deixar de costat fílies i fòbies polítiques i es va entendre que això no anava de guanyar-nos els uns als altres, sinó, de guanyar-ho tot amb els uns i els altres.

Després va venir la llista. Una llista que reflecteix el millor d’aquest país. Romeva, Forcadell i Casals (sens dubte Reyes ha de completar el pòquer d’asos). Una llista que contraresta el discurs trampós que això va d’un polític o d’una ideologia determinada. Una llista que reflecteix que això va començar als carrers i serà culminat per gent sorgida i forjada als carrers. Aquell que digui que aquest procés està liderat per algú en concret o serveix a la glòria d’uns en concret, o desconeix absolutament el que té davant o senzillament menteix.

Per tant, ni un pas enrere, ni un retret, ni una crítica. S’ha fet un gegantesc esforç que requereix d’un encara més gegantesc suport. Ara toca guanyar-ho tot. I no sé vostès, però jo a tota aquesta il·lusió, emoció, alegria i ansietat renovada perquè arribi el 27s, l’anomeno guanyar. Sorprenguem al món.