Llevat del fet que com a pregunta és un pèl llarga, estic completament d’acord amb en Duran que aquesta és la pregunta bona. I ho dic sense segones intencions. En Duran és clar. Ell creu que hi ha d’haver una posició nítidament definida sobre com fer el camí cap a la independència. Les qüestions que planteja en la “pregunta” són del tot rellevants i ens porten al punt de partida que molts hem oblidat des del simulacre de consulta del 9N: la independència és il·legal. Per això cal la tercera via. Que ningú se senti enganyat. I Duran no enganya.

Dono per descomptat que guanyarà el Sí a Unió i aposto per un 75% (Sí)/ 25% (No). Amb un actor rellevant com UDC deixant les coses perfectament definides, CDC i Mas han de deixar-ho també perfectament definit: o assumeixen els plantejaments pactistes de Duran o assumeixen els plantejaments rupturistes del full de ruta vigent (amb ANC, Omnium, AMI, i ERC).

Per una vegada Duran ha estat a l’altura com a polític. I com a patriota. Ara sabrem, per fi de quin peu calça legítimament cadascú en l’univers de CiU. I podrem saber a qui votarem el 27S: ruptura, reforma o immobilisme.