Les administracions públiques generen, de manera diària, moltes dades les quals no se’n treu la suficient rendibilitat perquè no s’analitzen ni s’avaluen, això acaba provocant que la gestió del coneixement es perdi.

La gestió del coneixement és important perquè permet prendre decisions de manera eficaç i eficient. Està clar que si qui pren la decisió s’estudia amb detall la política que es vol implementar permet que els resultats siguin millor que si simplement s’implementa sense fer un estudi del context. Pot ser molt obvi, però malauradament, tot i que cada vegada es fa més, no sempre es fa aquesta anàlisi.

A part de l’estudi previ, les administracions públiques, i més concretament les persones representants, compten amb la legitimitat de la ciutadania per prendre decisions públiques i s’estan “jugant” la seva permanència. Les lleis electorals ho tenen clar: aquelles persones que la ciutadania considera que són vàlides es mantindran en el càrrec, aquelles que no ho són la realitat les farà abandonar la política parlamentària. Per tant, la manera com es gestiona el coneixement de l’administració pública (per exemple si són transparents o no, si s’ha pres una bona decisió o no) acaba condicionant la seva continuïtat.

Com s’ha dit al principi, les administracions públiques generen moltes dades de les quals, moltes, és possible que mai seran analitzades. Però, justament ara, és el moment ideal per visibilitzar tota aquesta falta de gestió del coneixement de l’administració pública. La intel·ligència artificial està capgirant la vida de les persones i, per descomptat, a l’administració pública també tindrà conseqüències. La falta de conclusions que mai s’arribava perquè l’administració no podia analitzar totes les dades, la intel·ligència artificial ho farà i de manera ràpida i a baix cost. Davant d’aquesta situació és necessari que les administracions públiques promoguin el seu coneixement, valorant i posant en pràctica la intel·ligència artificial per analitzar les dades.