La felicitat de fer somriure a les nostres mares

Fa poc més d’una setmana va ser el dia de la mare, un dia en què quan ja fas ús de raó, entregues un detall a la teva mare com a mostra d’agraïment per tot el que ha fet per tu des del moment en què vas néixer (i inclús abans).

Aquest any, el meu germà i jo vam decidir regalar-li un massatge relaxant perquè pogués acabar la setmana sense estrès i encarés amb ganes el cap de setmana. Així, divendres a la tarda la vaig acompanyar al centre i les meves indicacions van ser clares: si us plau, assegureu-vos que es relaxa i gaudeix d’aquest massatge, es mereix tot el millor del món. I va ser en aquell moment quan vaig tornar a connectar amb una reflexió que ja fa anys que porto fent.

Com a filla, estic acostumada a rebre detalls i mostres d’amor per part de la meva mare, que ara que sóc més gran i ja no visc amb ella, valoro molt més que abans. Però trobo que se’n parla poc del plaer que dóna com a filla tenir detalls i recordar-li diàriament a la teva mare el molt que l’estimes. Aquell dia, en qüestió de segons, vaig pensar en com de feliç em feia veure a la meva mare il·lusionada, no tan sols pel fet que anés a rebre un massatge, sinó perquè tant jo com el meu germà haguéssim volgut tenir aquest detall amb ella. Un gest que confirma com d’agraïts i feliços estem amb ella i amb tot el que ha fet per nosaltres com a mare.

Però és que nois i noies, hi ha res millor que veure a una mare feliç? Veure com tu ets la raó per la qual se li il·lumina la mirada, riu o fins i tot plora d’emoció. De veritat, crec que no hi ha millor sensació al món que ser partícep de la felicitat de la teva mare i poder viure el moment amb ella. La persona que t’ha donat la vida, que està allà sempre que ho necessites, que ens fa costat malgrat no compartir les nostres decisions, que ens coneix inclús millor que nosaltres mateixos i que sempre trobarà un moment per tu. La persona que més ens estima i que més estimem. La nostra mare.

Avui i cada dia, per cada una d’elles, recordeu que us estimem i que continuarem demostrant-vos-ho dia a dia, perquè us mereixeu tot el millor el món.