La direcció esportiva es troba enllestint un equip amb peces joves que vulguin implicar-se en aquest projecte. L’aposta per aquest tipus de jugadors, amb un rendiment incert però amb un gran potencial, és evident.

Una mica menys d’un mes per tancar el mercat i el Nàstic de Tarragona ja ha anunciat sis incorporacions, a banda del festival de baixes que hi ha hagut (i encara n’hi haurà, com a mínim, un parell més).  La direcció esportiva, amb un nou responsable al capdavant des d’aquest mateix estiu, treballa des de fa setmanes per dissenyar un equip el més competitiu possible. 

El conjunt grana ha arrossegat un deute aquests darrers anys que l’ha privat de poder ser entre els grans. Les dues últimes temporades han estat d’infart a Tarragona, i és que l’equip ha assolit la permanència en la 42a jornada dos cops consecutius. És d’entendre que un bon nombre d’aficionats comencéssin a mostrar el seu descontentament amb la gestió esportiva. És per aquest motiu que el malestar a la ciutat tarragonina, també dins del mateix club, va portar a la destitució del màxim responsable esportiu abans de cloure el curs, i també la marxa de l’empresa que gestionava la parcel·la esportiva.

Amb un deute gairebé eixugat després d’una bona gestió econòmica, amb un nou director esportiu i també amb un nou tècnic ( bé, nou no és, va arribar el curs passat a tres jornades pel final), podríem parlar de l’inici d’una nova etapa a can Nàstic. Tot plegat però, topa amb una bona quantitat d’equips a Segona Divisió amb una nombrosa massa social, que disposen d’una llarga història al darrere i amb pressupostos inigualables. Equips com Las Palmas, Deportivo, Málaga (acabats de descendir), Granada o Zaragoza són massa lluny de l’entitat grana a nivell social i també econòmicament. Amb això el Nàstic poc hi pot fer a hores d’ara. 

Però hi ha maneres i maneres d’intentar crear un equip que il·lusioni. Està clar que aquesta forma és arriscada, però la idea d’apostar per diamants en brut, qui sap si podria ser efectiva. Així doncs la direcció esportiva es troba enllestint un equip amb peces joves que vulguin implicar-se en aquest projecte, però també amb jugadors més contrastats que disposen d’una dilatada experiència. L’aposta pels joves, amb un rendiment incert però amb un gran potencial, és evident. De set fitxatges, quatre d’ells són molt joves (també cal dir que una d’aquestes incorporacions, Rodrigo Cuenca, marxarà cedit): Luis Suárez, Rodrigo Cuenca, Josua Mejías i Ignacio Abeledo. Sense experiència al futbol professional, però amb una projecció indiscutible. També és possible que en els propers dies arribi algun jugador més d’aquest perfil en funció de les ventes. Aquests sumats a jugadors que ja hi eren, com Tete Morente (21 anys) amb un talent admirable, poden ser peces importants ja que disposen de totes les condicions per triomfar. Apunten maneres, poden formar part d’un projecte, que, perquè no, pot ser il·lusionant.

Cal veure com evolucionaran, però estan cridats a fer grans coses aquest any al Nou Estadi de Tarragona. L’aposta del club per ells és ferma. Tant de bo hi sortim guanyant. Enguany toca gaudir, i no patir. Toca il·lusionar-se, i confiar en l’aposta del club pels jugadors joves amb projecció.