És ben sabut que una part important de la joventut succeeix dins l’àmbit de l’oci nocturn. 

Sortir un divendres o un dissabte a la nit amb el teu grup d’amics al teu bar musical o discoteca preferida és part imprescindible del cap de setmana de la majoria de joves. I és que, a qui no li agrada rodejar-se d’aquells qui estima, en un entorn festiu, amb bona música i gent nova amb qui relacionar-se?

Si això ja era un “planazo” abans de la crisi de la Covid-19, ara, després de tants mesos en els quals les nostres relacions socials s’han vist tan limitades, ja es pot dir que és un anhel entre els joves.

Som molts els que portem setmanes comptant els dies que queden per a recuperar una part molt important de la nostra vida i ara podem dir que per fi ha arribat aquest moment: l’oci nocturn reobre aquest cap de setmana. Però ha arribat de veritat o serà només un test que durarà sols unes setmanes i tornarem enrere?

Sí, molts ja ho tenim planificat amb els amics: on soparem, què portarà cadascú, quin look durem, quins amics vindran després de sopar directament al bar musical… tanmateix, la incertesa és pràcticament palpable.

Sabem que aquest cap de setmana sortirem i gaudirem de l’oci nocturn, però, quant trigaran a tornar a tancar-lo? Quant trigarem a quedar-nos sense aquesta part de la nostra vida? Sense la sensació de poder ser lliure i recuperar les historietes de nits de festa, les amigues de lavabo i les de la cua del guarda-roba?

I, sobretot, què passarà amb els nostres locals preferits després de tants mesos sense poder operar? I amb els seus propietaris? Qui pensa en ells?

Doncs bé, avui seguim sense saber res, l’única certesa que tenim és que aquest cap de setmana podrem sentir el que fa tants mesos que no podem fer. Tornar a sentir aquesta llibertat que anhelem i gaudir dels qui més estimem on més ens agrada. Perquè si una cosa ens ha quedat clara després de l’inici d’aquesta crisi és que l’únic que tenim és l’avui, l’ara, i que la vida pot fer un canvi de 360 graus en qüestió d’hores i que faci que la nostra realitat canviï per complet.