Ni tan sols en els somnis descanso del procés. Aprofito les nits de son per viure’l d’una altra manera. Estovalles de quadres vermells, porrons de vi, un bon pà amb tomàquet, botifarres i embotit. Perquè no ens cal res més que gaudir de les nostres tradicions culinàries perquè la festa sigui millor.

Celebracions amb els pares, els avis que tant han esperat; i celebracions i festes amb gent que suma, que ha agrupat i paticipat i que serà clau en un projecte de país millor. Abraçades que toquen l’ànima, llàgrimes d’emoció, pell de gallina. La celebració es torna en un mar de música, ja que les paraules no surten per la immensa felicitat.

Enmig de l’emoció, les rialles, somriures nerviosos que es mosseguen el llavi, petons i abraçades, apareixen corbates amb el nus desfet o que pengen de la butxaca de l’americana, camises desbotonades, talons abandonats perquè els peus descalços ballin millor. Mans enllaçades i cossos que es mouen al ritme de la música. Bombolles fetes pels més petits omplen l’ambient mentre circulen copes de cava. Parelles que s’emborratxen d’amor perquè esperaven ser lliures per ser un més.

Realment sembla mentida, no m’ho crec. És un somni. Els mòbils no paren de sonar. Tinc por de despertar i que res sigui veritat. Vull que els propers dies siguin una festa, però que aquesta nit no acabi mai.

El somni d’aquesta nit és el que busquem tots. Més enllà de la festa, busquem aquesta felicitat de ser lliures, de ser victoriosos, de tenir un país millor, de respirar per fi nous aires. Despertem doncs cada dia amb l’empenta necessària per fer el nostre somni realitat, i no defallim en els últims metres.

Calma.

Allò que realment val la pena necessita paciència i tranquil·litat. Que no es desfermi ara la bogeria. Quan arribi la festa, el cansament passarà de cop i la felicitat serà immensa.

Tot semblarà igual, però tot haurà canviat.