Aquesta gent d’UDC estan de sort. Fa temps que no els segueixo gaire però veig que, després de tants anys, encara els presideix el senyor Duran, algú que passarà a la història com a referent de la democràcia de partit. No podia pas ser d’una altra manera, és clar. Fixeu-vos que ha escrit a la seva carta setmanal:

“Fora de les seus parlamentàries, Unió ha estat notícia pel proper congrés. S’ha dit que se celebraria a mitjan juny i que la Marta Llorens seria secretaria general. He de dir-vos que no hi ha res decidit sobre la data i que de la secretaria general, no només no n’hem parlat, sinó que encara no és hora de fer-ho. La Marta Llorens ja ha dit que ella no aspirava a aquest càrrec i que no li agradava que sortís la notícia com ha sortit. En tot cas, l’únic que hi ha del cert és que tot i tenir termini fins a l’octubre per celebrar el congrés ordinari, a la permanent del Comitè de Govern, i així es va traslladar a aquest òrgan, hi ha una opinió unànime que no té sentit fer-lo a l’octubre ja que, precisament, necessitem entre dos i tres mesos per fer les eleccions a nivell local, comarcal i intercomarcal, i això ens portaria a fer-ho durant el mes d’agost. Per tant, creiem que el congrés s’ha de fer abans del mes d’agost. Quan? Ja ho decidiran els consellers i les conselleres nacionals el dia 11 de febrer. Quines persones integraran la pròxima direcció del partit? Ja ho decidiran els compromissaris quan se celebri el proper congrés nacional. Qui serà el pròxim president del comitè de govern i el secretari general d’aquest òrgan? Ja ho decidirà el mateix comitè de govern elegit després del congrés, com correspon a un òrgan col•legiat, com és el màxim òrgan executiu del nostre partit.”

Impecable President. Ens quedem però sense saber si algú, ell mateix potser, proposarà aquest quan, quines, qui. I que succeirà si algú gosa formular alguna alternativa. Impecable però també implacable, President?

Qui afirmi que aquest mateix senyor va impulsar un Congrés extraordinari de reforma d’estatuts per dificultar la presentació de candidatures (amb una major exigència d’avals) i per suprimir l’elecció dels òrgans de direcció en llistes obertes, per exemple, deu estar mentint descaradament i sense cap motiu.

Podran decidir lliurement també els consellers nacionals votar el manifest independentista que alguns antics afiliats d’aquest partit, entre ells l’Hble Sr. Agustí Bassols, sembla que han proposat debatre en aquest Consell Nacional? Se’ls deixarà fer-ho en votació secreta? I tant. Sense dubte. Un autèntic demòcrata, si senyor, els presideix !!!