Google sempre ha sigut un referent per les altres empreses per molts aspectes, però sobretot, pel que fa a les seves oficines. Grans campus amb zones d’esbarjo on s’hi poden trobar des de taules de billar, ping pongs, sofàs inclús neveres amb refrescs i begudes alcohòliques. Tot el que et pots imaginar i més, amb l’objectiu de trencar amb les clàssiques oficines avorrides i grises. 

 

Si bé estic completament a favor d’apostar per espais on els treballadors ens sentim més còmodes i disposem de beneficis per a fer la nostra jornada laboral una mica més amena, crec que ha arribat a un extrem on les empreses dediquen més temps, atenció i recursos a fer una oficina “cool” i moderna per a donar una bona imatge al públic (i en especial a Linkedin), que al benestar dels seus treballadors. 

Moltes empreses presumeixen de tenir les oficines més guays del sector, de ser els més moderns i d’invertir en fer més atractiu l’espai comú dels seus treballadors. Però a l’hora de parlar de condicions i drets laborals, la llista es queda molt més curta. Jornades de 10h seguides en les que amb sort, podràs anar a escalfar el teu dinar al microones i menjar-te’l a la taula de 2 metres mentre fas una reunió, preparar-te un cafè amb la seva màquina Nespresso, o bé canviar la teva cadira per una pilota per a tenir l’esquena recta i que no et faci mal després de 5h sense moure’s del lloc així com haver d’estar pendent del mòbil els teus dies i hores lliures per si et truca el teu jefe (sempre parlant de coses innecessàries que poden esperar al dilluns, no coses urgents, clar).

Amb aquest article l’únic que vull és fer-vos reflexionar a vosaltres, tant si sou treballadors com empresaris, de la realitat del món d’avui en dia. No deixem de lluitar pels nostres drets com a persona, no anteposem treballar a una oficina súper innovadora que ens donarà molts likes a Linkedin, abans que assegurar els nostres drets i el nostre benestar. No deixem que evolucionem cap a un món on sigui més normal tenir un futbolín i uns sofàs a l’oficina, que tenir una jornada de 8h que et permeti arribar a casa a temps per gaudir dels teus i de tu mateix.