Sempre he pensat que en Trias és un excel·lent candidat, fins i tot quan érem pocs els que ho defensàvem. Per qualitats humanes, prestigi professional, honestedat política i perfil ideològic atractiu per la realitat sociològica de la ciutat. Un candidat ideal per esdevenir alcalde i per fer d’alcalde. Amb una actitud oberta i conciliadora, amb la voluntat i capacitat de sumar que moments difícils com els que vivim exigeixen. Salvant les distàncies, i amb el pas dels anys, em fa pensar en un equivalent al Tierno Galvan que aconseguí dotar Madrid d’una gran autoestima i il·lusió. Em sembla també que es presenta amb un equip que té un profund coneixement de la ciutat i de les interioritats de l’ajuntament. No en va porten molts anys picant pedra als carrers i defensant als ciutadans des de l’oposició municipal. Puc dir que des de que va esdevenir candidat per primer cop, he anat rebent cada dia els comunicats que s’envien a la premsa, on es constata l’altíssima dedicació que aquest home, des de l’oposició, ha tingut a Barcelona, matí, tarda i nit, amb caps de setmana inclosos. En Trias, que ja portava la ciutat al cap des d’abans de ser candidat, com la seva prèvia activitat de conseller avalen, penso que va convertir aquest repte en una obsessió, sana obsessió. I ara seria difícil parlar de Trias sense que algú no penses en Barcelona.

Jo no he vist encara el programa electoral amb que es presenta a les eleccions però he anat seguint el que deia durant aquests anys. I crec que té clar el que cal canviar. Si hagués de destacar algunes de les virtuts indiscutibles del candidat són el rigor, la paraula, l’autoexigència, el sentit comú i el rebuig de la fàcil demagògia. A banda d’un profund coneixement i estima de la ciutat i de la seva gent. Coneixement que pot tenir perquè en Trias és una persona accessible i sensible als problemes de les persones. En podria donar testimoni. I té, com el president Pujol, una gran versatilitat, que li permet conversar de tu a tu i entendre’s tant amb un botiguer com amb un president de govern.

Dubto que en Trias faci promeses simplement per quedar bé. Li atribueixo un alt sentit de la dignitat i una clara idea de que el model de ciutat que cal potenciar va intrínsicament unit al paper que li pertoca com a cap i casal de Catalunya.

Crec que a Barcelona li convé un alcalde com en Trias. A Barcelona li convé un canvi després de 32 anys de governar els mateixos. Però no qualsevol canvi per si mateix ha de ser millor. El canvi que representen en Trias i la seva gent penso que sí ho serà. I Barcelona tornarà a ser una ciutat econòmicament dinàmica i emprenedora, socialment il·lusionada i ilusionadora, acollidora però segura, referent cultural i turístic a Europa, sensible a les desigualtats socials i conscient del paper que juga com a capital de Catalunya.Esperem que en Trias faci però els canvis reals i visibles que això requereix.