21-D

Demà, 21-D, serà un dia cansat, feixuc i esgotador. El govern de Pedro Sánchez ha tingut la gran idea de fer un consell de ministres a Barcelona. Justament ara, després de les porres de l’1-O i amb amics i amigues entre reixes.

Provocació? Segurament, i a més amb molt mala llet. Demà tornen a venir les forces d’ocupació estrangeres. Però es trobaran un panorama ben diferent del de fa més d’un any.

No ha de ser un dia normal. La gent ha de sortir al carrer, tothom, però amb una consigna clara: ens manifestem pacíficament en contra de la provocació i la repressió de l’Estat espanyol i la teòrica justícia d’aquest.

No pot ser d’una altra manera. Com hem fet sempre. Hem de sortir al carrer a protestar pacíficament. Reclamant respecte i sobretot la llibertat dels nostres presos i preses, perquè tot el que estigui fora d’un escenari pacífic ens farà perdre.

Si demà es veuen imatges de violència, cares tapades i cops amb la policia, hauran guanyat els que ens volen mal.

En els últims dies la premsa espanyola i els polítics constitucionalistes s’han fregat les mans amb un escenari violent. És el que busquen per deslegitimar el nostre moviment.

No els donem aquest gust. Que tornin a rabiar veient que som un poble pacífic, que reclama justícia i llibertat. La força de la futura República està en seguir sortint al carrer amb la voluntat de seguir tenint la raó. Si la perdem, serà per culpa de la violència.

Dit això, el que sí que no hem de fer és deixar-nos trepitjar per aquest estat autoritari i per tant, demà ha de ser un dia on vegin que aquí no són benvinguts. Més ben dit, que aquí, la policia estrangera i el govern estranger d’un estat autoritari no hi són benvinguts.

ERC, PDeCat, CUP, Jovent Republicà, Arran, JNC, ANC, Òmnium… Siguem un, siguem una, reclamem el que volem de manera pacífica.

Respirem, cridem i manifestem-nos, però no oblidem mai que ho hem de fer de tal manera que sortir al carrer no sigui una victòria per a ells.

Demostrem-los que mai ens cansarem, abans es cansaran ells.