“La pau perpètua mundial brolla de la dignitat humana” Kant (1724 -1804). Kant expressa en molt poques paraules un pensament abocat a convertir-se en desig etern dels qui vaguem pel planeta Terra. Hòmens i dones d’arreu del món lluiten cada dia per fer d’aquest somni un element real que forme part activa de la nostra societat i no quede convertit en un clam utòpic.

“Ja que les guerres neixen en la ment dels homes és en la ment dels homes on cal bastir els baluards de la pau”.Constitució de la UNESCO. La *Multaqa de les tres cultures enguany està dedicada a la dona, el Mediterrani i la pau per posar especial èmfasi en “la ingent la tasca i crítica la dificultat desencadenada per la crisi financera internacional precisament en les regions en què les diverses cultures es troben” com es recorda al programa d’aquest encontre cultural.

L’ esdeveniment arranca amb la “III Jornada UNESCO de la Ciència Jove”, que en col·laboració amb l’Oceanogràfic, acostarà a tres-cents estudiants de quint i sext grau de primaria a descobrir en primera persona cadascun dels misteris i la fascinació de la ciència a través de tallers on els mostraran amb experiments els recursos i la forma de fer un mon millor a través del coneixement.

La huitena edició de la Multaqa seguirà dissabte amb activitats lúdiques, entre d’altres, recuperació i foment de jocs tradicionals a més d’una exposició de pintura i vestimenta tradicional de l’Islam i, per acabar el dia, un grup de dones mostrarà l’art de fer boixets. Les veus de dos corals tancaran l’edició de 2012 en un acte on dones de les tres religions compartiran experiències i situacions que formen part de les seues cultures.

*La Multaqa, que en àrab significa trobada amistosa, respon a l’esperit de fomentar la diversitat cultural i és per això que en el marc de l’encontre els musulmans celebraran la Yumuaa del Islam, els jueus la Oració del Shabbat i els cristians el Dominica Coral en divendres, dissabte i diumenge, respectivament, coincidint amb la tradició.