Imatge de: Isaac Zamora i Sitjà
Imatge de: Isaac Zamora i Sitjà

Aquesta vegada no. Tots els adjectius sinònims d’empipament, els tinc ara mateix recorrent el meu cos, el meu cor (si és que sent) i sobretot el meu cervell.

Què ens passa amb la nostra llengua? A què respon aquesta indiferència amb tots els atacs que està patint la llengua catalana: la llengua que ens uneix, que ens iguala i que ens agermana?

En comptes de defensar-la seriosament (només cal parlar-la!) ja em direu quin gran sacrifici consisteix a defensar la nostra llengua! Ens dediquem a contribuir a ‘aixafar-nos’ els uns als altres, en un exercici vergonyós de partidisme ancorat a la més gran falta d’ètica que hem pogut comprovar.

I a sobre l’últim “relat” que ens volen fer creure és que la culpa del retrocés de la parla de la llengua catalana la tenen els immigrants. Visca! Sí, es mereix un aplaudiment i un “Ole” molt espanyol, perquè comprem qualsevol discurs que ens faci mal a la convivència que hem construït nouvinguts i autòctons, catalans d’arreu i autòctons.

No senyors, no és així, sempre que m-han demanat opinió he repartit les responsabilitats al 50%, corresponsables nouvinguts i autòctons. Però analitzant seriosament la situació veig que he de reformular la meva idea primerenca.

Per aquest curs tenim ara mateix 25.000 alumnes inscrits en els Centres de Normalització Lingüística que van a classe per aprendre la nostra llengua. On practicaran el català si us passeu la vida canviant la llengua perquè els nouvinguts tenen cara de nouvinguts?

És que no hem après que de catalans n’hi ha de tots colors?

Em vaig passar 10 anys demanantNo em canviïs la llengua, sinó no aprendré mai”, ja porto 4 amb l’equip de NECLL (Carme Sansa, Aleix Renyé, Toni AlbàMatthew Tree i qui escriu) anant a tot arreu perquè deixeu de canviar la llengua als que tenim cara de estrangers. Per què? Perquè a ells els estan venent un altre relat: Que els catalans són racistes, per això canvien la llengua.”

Veieu que amb el canvi de llengua tots perdem? Només els feixistes que ens odien surten guanyant!

Si us plau, no canvis de llengua!

 

*Imatge de: Isaac Zamora i Sitjà