La Carme Cinca ens canta i escriu:

Somriurem quan tot falli.
Abraçarem el temps junts
quan el món s’encalli.

Somriurem quan tot falli…
(Txarango)

Fer somriures a dojo
Ens mirem als ulls i, instintivament, fem un somrís, no cal que ens diguem res, no cal parlar, amb aquest gest hem començat un tipus de vincle, un plaer grat i agraït, que ens proporciona prou química d’una substància meravellosa al nostre cervell, que ens dona calma i felicitat… Així hauríem de començar el dia però, en realitat, tothom el comença com pot.
Hi ha persones que no els hi costa gens, amb un no res fa un somriure espontani, natural, és com si fos la seva filosofia de vida, una actitud vital positiva.
Un somriure és una forma de transmetre un benestar, la teva intenció per dir: ens entendrem, ho farem tot bé, ens avindrem, amb cordialitat, una manera positiva de veure les coses i, en realitat, és una gratitud a la vida.
Algunes vegades et pots trobar amb algú que no parla com tu… de l’altre punta del món, i el primer punt de coneixement és un somriure obert, ell sap somriure i tu també saps somriure, i ja podem fer gesticulacions amb les mans, que tots en sabem, esbossar un dibuix infantil sobre un paper, o deixar fluir monosíl•labs d’això o d’allò, i ja ens haurem entès i tornarem a somriure i riurem.
Qui no sap somriure, no és fort, no sap adaptar-se a l’adversitat, i no podrà sobreviure a cap canvi futur i advers.
M’agrada somriure i somric. Si podem escollir la nostre actitud davant la vida amb un somriure haurem triat bé.

Carme Cinca, 1 desembre 2021





Rosa Maria Pascual Sellent és veïna de Cardedeu. Ha treballat de mestra durant trenta anys i ara està jubilada, però és la responsable dels tallers d’escriptura com Tecamolsaires del Montseny i de presentacions i tertúlies literàries mensuals. Forma part del GEM, Grup d’Escriptors del Montseny, amb qui ha editat Montseny Màgic, Montseny Eròtic i Montseny amb un Somriure. És autora de llibres per a aprendre matemàtiques divertides com la col·lecció “Pensem i comptem”, també per aprendre a llegir i escriure amb les Lletres Amagades i Letras con disfraz il·lustrats per ella mateixa. De contes infantils En Jordi i el drac amb pintures d’Antònia Molero, i d’un àlbum il·lustrat per per Aurembiaix Abadal titulat En Jordi va pel Món i que va ser obra premiada en el CCCB. De les novel·les curtes com Tardor Roja; Un mar de boires, Premi Jalpí i Julià; de la col·lecció Bell-lloc i altres contes de mestres que conté El Racó dels desitjos que és una peça teatral representada en alguns a sales del Vallès i Barcelona. De les novel·les històriques inspirades en l’autobiografia: On vas, Irina?, editada en català, castellà Adónde vas, Irina? i anglès Where are you going, Irina? i finalista del Premi de Novel·la Històrica Gregal 2013. De La Mestra amb un somriure als llavis, premi memòria popular de La Roca Romà Planas i Miró. I del poemari Si Condicional editat durant la pandèmia i amb dibuixos de l’Aurembiaix Abadal.
Article anteriorElla no, però jo sí
Article següentAssumptes pendents