Qui anava a dir que un electrodomèstic irrompria a les nostres cases canviant costums i hàbits conectant-nos amb el món alhora de fer moltes altres tasques. La pantalla de davant dels nassos, a més de permetreus llegir aquest article ha estat capaç de fer que la bústia de casa vostra hi arribin tant sols factures i anuncis dolents, perquè la correspondència ara la rebeu per e mail.

L’ordinador ha estat capaç de fer desaparèixer les enregistradores de música, els cd’s que anàveu sentir a la secció de música de el Corte Inglés, ara els teniu sense límits, amb permís de la SGAE.

La maquina d’ escriure, venerable instrument de la cultura i el comerç, el jovent no sap què és. Amb aquest artilugi podeu mantenir una conversa amb Austràlia, abans en diríem conversa telefònica, sense telèfon, ni línia, ni pagar un ral.

És l’ invent que ha fet possible les videoconferencies, on podeu veure si el vostre interlocutor badalla mentre parleu, o si la noia de veu agradable es correspon amb el seu físic.

No s’ acaba aquí el terrabastall que ha provocat l’ ordinador. Ara es vol carregar la Tv i és en camí d’ aconseguir-ho. Això seria un magnicidi. La Tv ha estat el rei de la casa, i al seu dia va desplaçar la llar de foc com punt de reunió.

De la mateixa cadira que escriviu una carta, es pot veure Espartaco i la guerra de les galàxies en sessió doble inacabable.

Si tot això no son canvis d’ hàbits, no se pas que deu ser.

A la cuina l’ordinador no ha entrat massa encara -al menys a la de casa- per això subsisteix el Minipimer i per algun armari resta encara el Braun abrematic.

Tot i que no tinc cap dubte que quan compri un perifèric (un tentacle) per els fogons, farà una revolució que deixarà enrera els anys sabàtics del Bulli.

L’ ordinador ha modificat tant casa nostra i a nosaltres mateixos, que si fa pocs anys ens haguessin dit que llegiríem un diari a la pantalla, no ho haguéssim cregut.

I ha estat així com El Matí Digital, ha arribat als 1.000 articles en menys d’ un any.

I a més de tres-centes mil lectures.

Moltes gràcies per llegir i compartir l’ opinió amb tots nosaltres a El Matí.

El futur és digital. El futur és nostre.