Juan Carlos de Borbón, de malnom Juan Carlos I, ha fotut el camp, ha pirat, ha fugit. Els monàrquics estan preocupats, que passarà amb el seu fillet, de malnom el preparao? Dons, fixeu-vos, de tot això no en sabem ni la missa la meitat i, com que jo tampoc ho sé, no us puc explicar la veritat, com no la puc explicar i no me la puc explicar de tantes coses que han passat, passen i passaran. Però, si alguna cosa és certa és que no ens expliquen la veritat o tota la veritat. Aquest trosset de veritat que ens amaguen és on hi ha el més important. Aquest no és tan sols un episodi d’un lladre que fuig i que farà gastar molta tinta als diaris, revistes, hores de televisió i ràdio i tertúlies de safareig d’alt nivell, no! Aquí hi ha marro! Més enllà d’un culebrón indecent.

Una fugida preparada des de fa mesos des de la Zarzuela i la Moncloa amb tots els ets i uts ha de tenir molt marro, marrón i regateig al darrere. Quants bescanvis hi haurà hagut? No ho sé, però segur que cap de net. El PSOE, ex-republicà, deixant que els de Podemos en diguin quatre de les seves. El presidente Pedro Sánchez i la ministra Carmen Calvo fent les lloances a la corona que Felipe VI, el preparao, ha sabut “salvar”, malgrat l’amor que té per son pare. De salvar res. La-monarquia-espanyola-està- tocada-de-mort-des-de-fa-temps. I, no tan sols gràcies al campechano, sinó també gràcies al preparao, el del “a por ellos!” del 3 d’octubre de 2017. Tots dos traficants d’armes i, per tant, perceptors de comissions. Les provinents de l’AVE a la Meca s’han ventilat gràcies a que hi havia faldilles pel  mig, les provinents de les armes no sabem on son; més ben dit, no ho sabem nosaltres, els que paguem rigorosament els nostres impostos.

Els de Podemos, els Comuns i altres caragirats dient el què els deixen dir, altres demanant que Felipe VI abdiqui, malgrat no estar preparao per això. Abdicació? Què carai! Ell i tota la seva monàrquica família, al Carib! Els Borbons han estat sempre els mateixos, ho porten a la sang o a l’ADN, com es diu ara. Un que no era Borbó, però es va ajuntar amb aquella xusma, també va anar a parar  la presó. Jo, amb un gran esforç d’humanitat, que no de justícia, d’aquesta família només en salvaria una: la grega reina Sofia, pel que suposo haurà vist, patit i ha hagut d’encobrir. Si diuen que el president Jordi Pujol ha estat un encobridor de les malvestats de la seva família, la reina Sofia la poso en el mateix sac. Han  vist, han patit, però han encobert el què han encobert. Crec que, si hi hagués justícia, hauria de ser igual per al dos.

Estem davant, no tan sols de la fugida d’un delinqüent, sinó d’una operació d’estat. Quants correus (postals amb moto) entre la Zarzuela i la Moncloa? Quantes valises diplomàtiques entre la Moncloa i l’ambaixada dominicana a Madrid , entre aquesta i la presidència (presidencialista) de la República Dominicana? I, a la Zarzuela, l’emérito amb la pota enlaire esperant que el traguessin de nit, com a un delinqüent que és, i somiant amb els 27º C perpetus de les platges de la Dominicana, perquè gran cosa més no crec que pugui fer ja; La Corina s’ha quedat emprenyada perquè li ha pagat poc. De tota manera, entre palmeres trobarà qui el venti.

Unes preguntes: Quan temps s’estarà a l’illa caribenca? Què faran les justícies espanyola, suïssa i dominicana? I, los amigos árabes?  M’hi jugo cinc cèntims (no val la pena jugar-s’hi més) que res; així és com abandonen els mafiosos als seus còmplices.

La justícia suïssa farà el què ha de fer, la dominicana qui sap; l’espanyola? Aquesta ja ho deu tenir tot pactat dins l’operació d’estat. En quin sentit? No ho sé, però segur que en el sentit injust com té per costum.

Com els diran ara als exiliats polítics catalans si el rei emèrit de l’Estat que els persegueix ha fugit com a delinqüent que s’ha endut milions, no sé si de dòlars o d’euros? Els del PSC-PSOE, PP, Cs i altres els diran (als nostres exiliats) que han fugit de la justícia? Gosaran, alguns “parajusticiers” dir que als presos polítics se’ls ha de rehabilitar? Però, en quina mena d’Estat estem? Una Monarquia podrida, un govern que prepara la fugida del xoriço més gran del regne, una justícia injusta però que mana. Què mana? Mana més que el gobierno i que els governs? Es fica allà on no li pertoca. Qui és responsable de la vigilància del règim penitenciari? Qui és el responsable de dir si s’obren i a quina hora bars i discoteques? A Espanya no se sap ben bé qui mana, això és can seixanta; potser l’emérito ha fugit a la República Dominicana perquè aquell país és menys bananero que l’Estat que ens oprimeix als catalans. República Catalana, ara!