Kristina Pimenova és una nena que, tot i tenir la curta edat de nou anys, ja és anomenada la nena més bonica més del món. Des dels tres anys, la seva mare la va apuntar en una agència de models i des de llavors ha treballat per diferents marques. Aquesta setmana, havia de desfilar a la quinzena edició del 080 Barcelona Fashion. Finalment, no ho ha pogut fer per problemes burocràtics.

Aquest cas ha portat a fer-ne un debat tot parlant de la sexualització infantil, la pornografia i l’ús que els pares fan dels nens quan són tan petits. Amb només nou anys, una nena ha de jugar i només s’ha de preocupar per divertir-se. Ha d’anar a l’escola, ha de jugar amb els seus amics, ha de cantar cançons i ha de mirar Violeta. Evitar-li la seva infància és anul·lar la seva llibertat, la seva innocència i el seu síndrome de Peter Pan. L’ànima d’il·lusió i de tendresa que tots els nens haurien de tenir. Tots, i ni tan sols això s’hauria de discutir.

Realment hi ha uns codis establerts a l’hora d’exposar d’una forma sobredimensionada als nostres fills? Fins a quin punt és acceptable que una nena, essent tan petita, treballi en el sector de la moda i les seves fotos puguin ser vistes i descarregades arreu del món? Segurament, la seva família ara no hi dóna la menor importància però aquests casos, a la llarga, solen portar problemes físics i, sobretot, psicològics. És la seva família qui vol que acabi sent una model i no ella mateixa.

El sector de la publicitat i de les agències de models són els primers que no es preocupen ni una mica per aquest ús que es fa dels nens petits. El contrari, estan encantats sempre i quan això els hi acabi comportant un benefici econòmic. Per ells no és important que aquesta nena tingui nou anys; només interessa que sigui famosa, que ompli les portades de les revistes més prestigioses del món i sobretot, fer caixa.

Us heu parat a pensar quina edat tindríeu si no sabéssiu els anys que feu el dia del vostre aniversari? Ella tampoc ho ha pensat, i molt menys tenint només nou anys, però aquest ús que s’està fent de la seva bellesa no li fa cap bé i pot acabar comportant un efecte devastador en ella i en les futures generacions. El cas de Kristina Pimenova s’està convertint en un negoci i en una màquina de diners tot utilitzant la seva imatge. És possible que ella acabi pagant la frustració dels seus pares perquè ells sí que no han pogut tenir tot el que han volgut només amb parar la mà. Tenir un fill no és utilitzar-lo com si fos un bitllet de cent euros.

És increïble que en ple any 2015 encara s’hagin de fer debats sobre el dret a la llibertat i la dignitat dels més petits. Una cosa que hauria de ser instaurada per llei i ni tan sols s’hauria de parlar de perquè els hi estem privant la innocència.

A vegades, aquest món em fa fàstic. I, ho vulguem o no, ens deshumanitza a tots.