Comença l’aventura per anar a Madrid. Ahir es va aprovar en el Consell Nacional celebrat al carrer Calàbria la llista d’ERC al Congrés dels Diputats. Encapçalada per Oriol Junqueras, seguit de Gabriel Rufián i tancant la llista el mestre Joan Tardà.

En un article anterior ja destacava la importància de ser a Madrid, ara més que mai, degut a la situació repressiva de l’estat espanyol, amb presos, preses, exiliats i exiliades.

La irrupció de l’extrema dreta és un dels motius pels quals hem de ser-hi. Per seguir molestant, perquè els que no ens volen, o fins i tot pels que ens volen destruïts i destruïdes, , hem de ser-hi.

El famós trifachito fa por al fins ara president Pedro Sánchez. Amb aquesta excusa, el secretari general socialista acusa l’independentisme de despertar el feixisme i de fer que hi hagi possibilitats que entrin dins del Congrés.

Mentir com està fent el mandatari espanyol és greu. Els partits independentistes han estat asseguts a la taula sempre, mentre que a l’altra banda no hi havia ningú. Ni al principi ni al final d’aquesta curta legislatura.

A ERC encarem aquestes eleccions generals amb la voluntat de defensar la democràcia, el republicanisme, el feminisme i la llibertat. Però sobretot la denúncia en majúscules de la repressió de l’Estat.

Aprofitem l’experiència dels nostres i fem que a la capital es senti, com dissabte, l’independentisme i el republicanisme està més viu que mai.

Tinc l’orgull de formar part de la llista que anirà a les eleccions del 28-A amb tots i totes els/les companyes a defensar el partit, però sobretot a la gent represaliada.

Un orgull que es converteix en energia per a tots els mesos que vindran i més amb tota la gent que treballarem perquè el Congré tingui color republicà, color groc de llibertat.

Per a tots i totes aquelles persones que us esteu pensant anar a votar a finals d’abril: aneu a votar, perquè la major resistència i defensa la farem fora de les nostres trinxeres.