Els mitjans de comunicació són el motor de la informació per la ciutadania, l’altaveu per referència i de masses. Hi ha qui els titlla o els nomena com el quart poder. Definicions a banda, el que sí que haurien de ser els mitjans de comunicació és una eina útil i d’empoderament per la ciutadania per formar persones crítiques, amb opinió i arguments i, sobretot, amb agilitat per analitzar l’entorn, context i món que ens ha tocat viure.

Ara fa mig any que vaig començar la meravellosa aventura de posar-me al capdavant d’El Matí, una històrica capçalera dels mitjans de comunicació de casa nostra, fundat l’any 1929 i recuperat, l’any 2010, en format digital per una colla de predecessors que amb molt d’honor vaig prendre la responsabilitat d’agafar el relleu i dirigir un diari fresc, dinàmic, jove i amb veus expertes. Un espai on, sobretot, ser un punt de trobada del republicanisme català i el catalanisme però també un espai de comoditat i tranquil·litat per llegir literatura i llengua catalana, entre tants d’altres temes.

En aquests sis mesos al capdavant de la direcció del diari, he dedicat tots els esforços a captar nou talent: veus joves, veus adultes, però sobretot veus expertes en la matèria. Els col·laboradors són, de fet, l’eix principal pel correcte funcionament d’aquest diari i n’estic profundament agraït i orgullós per l’aportació que en fa cadascun d’ells.  El que trobareu a aquest diari és una opinió formada, basada i argumentada. No voldria deixar-me cap nom i és per això que us convido a donar un cop d’ull a l’apartat de col·laboradors, a banda de seguir el dia a dia d’El Matí, per veure com la pluralitat és servida.

En definitiva, i aquest és el principal objectiu a perseguir: dotar als ciutadans, als lectors que ens acompanyen en aquesta aventura, a tenir al seu abast totes les eines possibles, en aquest cas les veus i les opinions diverses que comptem a El Matí, per poder fer una construcció de la realitat a mesura de cadascú. Fer i construir opinió crítica alhora que mitjans lliures -en aquest darrer punt, vull agrair al consell de direcció d’El Matí per la llibertat des del primer moment per poder-ho aconseguir i vetllar- per avançar cap a una societat plenament formada.

Pels mitjans de comunicació lliures, en català i plenament crítics m’hi seguireu trobant. Disposeu d’El Matí i el seu equip de col·laboradors pel que us calgui.