Es queda curt. Quan Saura critica TV3 perquè van repetir una i una altra vegada les càrregues dels Mossos, es queda curt. Perquè no vol matar el missatger. Vol ser el missatger. Es queda curt. Què volia que fes TV3, que no ho emetés? Es queixa que ho van donar 24 hores seguides. I què vol que faci el 3/24?, emetre documentals sobre el Kurdistan mentre el centre de Barcelona era un caos? Es queda kurd.

Però de tota aquesta història, el que més ràbia em fa és la poca memòria que tenen Saura i companyia. Es queda curt. Els periodistes polítics amb una miqueta d’anys d’experiència (no molts, no fa tant tampoc) recorden les compareixences parlamentàries del que ara és secretari general d’Interior, l’inefable Joan Boada. Tenia la paraula “dimissió” i “escandalós” a la boca. Es quedava curt. Quan la SER o El País de torn treien algun titular cridaner contra CiU, Pujol o Mas, a Boada li faltava temps per vomitar. I em quedo curt. Res a dir, si després quan s’és al Govern s’apliqués la mateixa cançó. Però es queda curt. Què hauria dit Boada si un conseller d’Interior dels governs Pujol hagués ordenat desallotjar la Universitat de Barcelona? Què hauria dit Boada si Núria de Gispert hagués permès el llançament d’ous al Palau de la Generalitat amb la passivitat dels Mossos? Què hauria dit Boada si Xavier Pomés “només” hagués cessat el director general de la Policia?

Però amb els mitjans de comunicació ara s’han quedat curts. Què hauria dit Saura si un conseller de Pujol hagués criticat TV3 per emetre unes imatges incòmodes per als Mossos? Per cert, em quedo curt. On és el comitè d’empresa de TV3? I el sindicat de periodistes? I el col·legi de Periodistes? Per cert, Montilla:Saura es queda; curt.