Detenció del violador d'Igualada
Detenció del violador d'Igualada

“Si a aquest individu se’l deixa en llibertat, és molt probable que reiteri els mals provocats”. Així de contundent va ser l’advocat de la menor agredida sexualment a Igualada després que aquest passat divendres l’advocat de l’agressor revoqués la presó provisional amb un recurs d’apel·lació.
Ha passat més d’un mes de la d’atenció de Brian Raimundo, el jove de vint-i-un anys que va atacar brutalment una noia de setze anys la nit de la castanyada al voltant d’una discoteca de la capital de l’Anoia i no hi ha dia que no em tregui la seva imatge del cap.
Passo sovint pel carrer on vivia l’atacant, he sortit moltes vegades de festa a la discoteca on va ocórrer tot plegat i he caminat sola pel polígon de Les Comes com va fer la noia agredida ara fa mig any.
La menor ha hagut de passar pel quiròfan fins a cinc vegades, té malsons a la nit, desenes de seqüeles físiques i la salut mental tocada.
Brian Raimundo va néixer a Bolívia i va arribar a Espanya amb catorze anys. La seva mare va decidir fugir del país després de patir agressions i mals tractes per part del seu marit i pare del seu fill. Sobre Brian Raimundo també hi ha sospites d’haver sigut víctima d’abusos sexuals quan era menor i, segons han publicat alguns mitjans, la policia va observar un “sadisme latent en ell” i inclús sospiten que el seu progenitor va abusar d’ell.
Quan el violador d’Igualada va aterrar a Espanya se’n va anar a viure amb la mare i la seva germana, però poc després va ser expulsat de la habitatge familiar perquè la dona va descobrir que Raimundo havia abusat de la germana menor. Va ser llavors quan el jove bolivià va decidir instal·lar-se a Igualada, on treballava de repartidor i vivia en un pis compartit.
Ja han passat diverses setmanes des que es va arrestar l’atacant i de mica en mica es van descobrint noves informacions. De fet, fa uns dies, una de les exparelles del violador d’Igualada –té dues relacions antigues– va afirmar que a ella “l’havia agredit sexualment fins a cinc vegades i que li pegava sovint”. La jove va explicar en seu judicial que va conviure durant mig any amb ell i el va definir com una persona “narcisista, gelosa i amb problemes amb l’alcohol”. La parella va estar sortint amb ell fins al febrer d’aquest any i, per tant, durant els mesos posteriors a la violació i fins al seu arrest, Brian Raimundo tenia parella. La mateixa testimoni, que es vol mantenir en l’anonimat, va assegurar que l’endemà de tot plegat, el Dia de Tots Sants, ambdós estaven mirant les notícies i, segons la mateixa exparella, l’assaltant hauria exclamat amb veu alta “però quin fill de puta, qui haurà fet això”.
Això mateix ens vam preguntar l’1 de novembre. Més de sis mesos més tard ja tenim resposta. Així i tot, seguim amb l’angoixa.