Avui comença la que diuen és la lliga de les estrelles i ho fa envoltada d’un ambient enrarit. Ahir sabíem que serà la primera vegada que l’espectador no podrà veure els partits de Barça i Madrid en obert, a partir d’ara, qui vulgui veure’ls haurà d’anar al bar, a casa d’un amic o bé contractar una de les dues, o totes dues, plataformes de pagament que oferiran els partits, que han aprofitat l’avinentesa per apujar les tarifes. L’únic partit que emetran en obert serà el de dilluns a la nit per la Sexta. TV3 doncs, no emetrà cap partit de Lliga, però si que emetrà partits de Lliga de Campions.

Els horaris dels partits també han estat objecte de polèmica ja que, per exemple, serà la primera vegada que es disputin partits a les onze de la nit i, és clar, als clubs no els interessa jugar tant tard perquè el públic assistent a l’estadi s’entreveu serà baix. Jugar a les onze sembla que forma part de l’estratègia per fer arribar la lliga espanyola al continent americà, sobretot a Amèrica del Sud on hi té un gran nombre de seguidors. El mateix passa amb el partit de les dotze del matí que a ningú se li escapa que serveix per fer arribar la lliga al continent asiàtic on, tot sigui dit, el futbol anglès hi té més seguidors i és per això que ja fa anys que a la Premier League juguen a les dotze del migdia, a dos quarts de dues, etc. També serà aquest, l’any en que el Barça s’estreni jugant a les dotze del migdia.

Deixant de banda la Primera Divisió, els seguidors dels equips catalans de Segona Divisió (Sabadell, Girona, Barça B) podran veure els seus equips de manera gratuïta per Esport3 que oferirà un partit per jornada i per Marca TV que n’oferirà quatre. Encara no se sap si les plataformes de pagament oferiran partits d’aquesta competició.