El dia que es jubilin (potser no passarà mai ) les dues formigues més mediàtiques de la televisió actual, Trancas y Barrancas, ja tenen substitutes. Es tracta de Carmen Gutiérrez y Carmen Álvarez, les portaveus de la comissió de treball PSOE i del PP, respectivament, que van protagonitzar bona part del Salvados d’ahir. En un moment en què els polítics culpen la població dels mals endèmics de l’antic país de les meravelles, ara convertit en un país del no-res, aquestes dues senyores van protagonitzar una mena Sálvame Deluxe tot retraient-se les polítiques econòmiques d’un i altre, no exemptes de metàfores de l’estil, el malalt que està a l’UVI, la medicina, etc..

L’estupefacció calculada d’Évole, sempre jugant al paper de l’ingenu, va quedar ben palesa quan va trucar a un testimoni de viva veu que explicava les seves no-perspectives laborals. El que pretenia ser el testimoni que provoqués que les dones parlessin de solucions, es va convertir en un parèntesi per seguir retraient-se les polítiques. El cop d’efecte final, molt estudiat i molt simptomàtic: les dues dones seguien defensant les seves tesis. Si la televisió reflecteix d’alguna manera la realitat, ahir va quedar demostrat que la política segueix molt allunyada dels ciutadans, i segueix concebent els mitjans de comunicació com a focus d’atenció per llançar discursos buits.

Del programa sobre l’atur de diumenge, Évole va fer només una petita incursió que no va ser un receptari, com ens tenia acostumats en d’altres programes que ha fet sobre la crisi, i això el va fer una mica més descafeïnat que d’altres. Es va trobar a faltar un fil d’esperança, més enllà de retractar de viva veu el drama que viu la població. Malgrat tot, s’agraeixen exercicis com aquest.

http://www.lasexta.com/sextatv/salvados/completos/salvados__parados_en_espera/624583/1

Píndoles

1. No coneixes Espanya. Ramon García ha durat un mes d’ençà la seva tornada a TVE. Un concurs sense ritme i davant un programa consolidat com Ahora Caigo, l’han sentenciat a la primera de canvi.

2. Crítiques amb fonament. Autèntica revolució del vídeo d’Arguiñano. Lloables són les paraules del cuiner basc mossegant als polítics i banquers i responsabilitzant-los de la situació actual.

3. Eurocopa. La prima de risc comença a fer les maletes dels informatius. L’Eurocopa és l’antídot més poderós contra les notícies que parlen de la crisi. Mediaset, que és qui té els drets, segur que dedicarà quasi tots els seus informatius a parlar de la selecció.