Aquest és un excepcional programa de la Xarxa de Televisions locals de Catalunya. Dic excepcional per que totes les televisions publiques i governamentals catalanes ignoren quasi sistemàticament tot el que és el folklore català i les nostres tradicionas, llevat dels castells. Els gegants, diables, nans, cançó catalana, orfeons … i sobretot les sardanes són marginats sistemàticament de TV3 o Catalunya Ràdio i …. , hi ha exempcions com el programa Mans de Catalunya Ràdio que s’emet els dissabtes i diumenges  a unes hores intempestives. No pot ser quela Sardana,  sigui considerada residual, marginal i només digna de poder ser radiada els dies festius de 7 a 8 del matí.

 Els de Gaudeixla Festa, que són de Vilanova ila Geltrú, fan aquest programa, ja en fa cinc anys, des de la televisió Canal Blau, i és quasi tota la xarxa de teles locals catalanes, qui l’emet, en són més de trenta. Ara els “modernets” dela BTV, la televisió municipal de Barcelona no l’emeten, per que?, segur que deuen trobar que es antropològic, això dels gegants, àligues, dracs, bous, lleons o mulases, nans, bastoners i … diables…  la televisió del Cap i Casal de Catalunya no ha entès mai que Barcelona és, també,  la capital també del folklore català, amb els Gegants dela Ciutat o els del Pi… el Gegant Salomó de santa Maria del Mar …  ells van a la seva bola,la BTVés la tele d’una part dels barcelonins … però no de tot el poble que vol i estima la nostra rica i antiga tradició.

 El dimarts 9 de juliol al Palau dela Virreinade Barcelona és va fer la presentació oficial del DVD de l’agermanament de les comparseries festives de la ciutat de Barcelona i Reus. En una sala plena a vesar, Carles Borrell i Joan Ignasi Gòmez,  van presentar l’emissió del documental, després és va fer un viu col·loqui, on un cop més és va demanar que el programa dela Xarxa de Televisions Locals Gaudeixla Festas’emeti per BTV, i acabi d’una vegada per totes la manca de programes i noticies del folklore tradicional català a la televisió municipal de Barcelona. Sort que a la capital catalana podem seguir aquest programa des de la 25 TV, Televisió de Badalona o la de l’Hospitalet.

 Llarga vida a Gaudeixla Festa, els qui fefaent inventarien, cada setmana, la festa catalana des del Pallars a Alcanar i des de l’Empordà a Morella tots els pobles i ciutats catalanes hi són representats.