No voldria destorbar els qui encara esteu de vacances però no em puc aguantar de posar de relleu un tema que considero una fita més en com funciona la justícia d’aquest Estat espanyol. Això en el supòsit de que es pugui considerar justícia això que des de fa temps immemorial  trepitja els drets dels catalans. La justícia que hauria de ser el darrer recurs dels que es consideren maltractats pels demés poders, en el cas de l’Estat espanyol és com un ferro roent al que no ens ens podem ni acostar; crema, fereix i està al servei dels poderosos, s’anomenin poders fàctics o com sigui.
 
El Tribunal Superior de Justícia(?) de Catalunya(?), TSJC, sembla que pretén entendre de tot i decidir-ho tot. Com pot un grupet de jutges entendre d’economia, salut o ciència alhora? Intolerable! Per segona vegada la Generalitat ha demanat al TSJC (cosa que ja no hauria de ser) que aprovés el “toc de queda” en una colla de municipis on es produeixen “botellades” amb concentracions massives de persones sense mascareta ni distància de seguretat més tard de la una de la matinada. Aquesta darrera petició la Generalitat la va fer divendres passat per tractar d’evitar les concentracions del cap de setmana. El TSJC, no va tenir cap pressa i va dir que es pronunciaria dilluns, o sigui avui. Es veu que Ses senyories volien descansar el cap de setmana independentment dels contagis que hi pogués haver aquelles matinades i dels joves que poguessin anar a parar a les UCIs o pitjor. D’altra banda, ben segur que tenien el seu pronunciament decidit.
 
Avui han dit el que tenien al calaix des de divendres, i el cap de setmana, entre les festes majors i les “botellades” a les platges, s’han repetit els actes contra la salut pública que Ses senyories no saben ni el què és, perquè pretenen reduir un problema sanitari greu a un d’ordre públic que d’això sí que hi entenen. Les policies locals i els Mossos d’Esquadra que van escassos d’efectius, per les limitacions de l’Estat, s’han d’apanyar com poden per resoldre un problema de salut pública. Aquests jutges juguen amb la salut dels ciutadans amb decisions que ratllen la criminalitat i, per descomptat, la incompetència. La llàstima, que ells aprofiten, és que no es podran comptar les víctimes que estan provocant. El conseller de Salut, Dr. Argimón, ha parlat clar sobre aquest vergonyós afer; hi entén bastant més que qualsevol jutge.
 
Cap de setmana i final de vacances per una colla d’impresentables que no aturen els seus atacs contra Catalunya, ja sigui per la via penal, administrativa o la que sigui; en aquest cas contra la salut dels catalans que, cal reconèixer, alguns de nosaltres, pocs, en som els primers responsables. La injustícia i els brètols, a la una…