Chacón, la farsant

Hi ha una mena de genteta per la qual, en política, tot s’hi val. Suma de frivolitat i trepisme. Barruts i cap a dalt. Insubstancials. La nena, com un Roldán qualsevol, pretenia fer-nos creure que era doctora en dret. Fals. Tots els esforços coneguts en la seva vida política semblen més adreçats a figurar que a apendre res.

Certament es pot ser completament idiota amb tres llicenciatures (en conec personalment algun) o un crack sense haver passat per la Universitat. És a dir, els estudis universitaris no són garantia política de res. Ja m’explicareu de que li servia la medicina al president Pujol. Ara bé, deixant de banda la vergonya institucional de tenir al davant del Govern i del Parlament dues persones sense estudis ni idiomes, son pitjors els mentiders. I Chacón efectivament s’hi ha doctorat.

A un amic americà, advocat de Princeton, jueu i demócrata, li sobta la benevolència amb que són disculpats els fraus, també els curriculars, a casa nostra. Li en dono una explicació: n’hi deu haver a tots els partits. Corre el rumor que una hipotètica psicòloga que fa de portaveu d’un partit de l’oposició no és tal. Un altre bluf.

Tornant a la ministra. Algun mèrit com a diputada al Congrés ? Quelcom destacable com a vicepresidenta de la cambra? I amb la cartera d’habitatge, o ara la de defensa? Res per Catalunya? Gràcies pels silencis. Ella, la primera dels 25 de la vergonya. Aquesta noia ens costa calés. I prestigi. Un altre amic meu, pastor de Castellar de N’Hug, em diu, tot mirant Llobregat avall, que si el PSC presentés una de les seves cabres de candidata treuria els mateixos vots. No ho sabrem mai. Ni cal ofendre els electors. Ara bé, tant se val; els resultats de la seva acció de govern son similars. Per això Chacón governa la “Legión”. Riu, riu i res no diu, tant la cabra com la madame.

Tot s’hi val. Calladeta mentre ens foten. I quan parla, molt pitjor.

Ara bé, son Duran i Ridao la solució? 25 a 13. Si aquesta madame els apallissa potser alguna cosa més hauria de canviar!