La història i el temps tenen aquests designis, aquestes mostres de curiositat i un milió dos-cents mil vots, un gairebé 39 per cent dels vots emesos i un total de 62 diputats en tenen la culpa. Hem passat així en l’espai d’un mes del prec, del crit, de l’esperança del “Mas, President” a la realitat del President Mas.

Artur Mas i Gavarró és el 129è President de la Generalitat de Catalunya i tenir 129 presidents a la història no és poca cosa, ans el contrari, és mostra de país, de tradició, de llengua, de cultura, de forma de fer i de pensar per molt que a molts no els agradi ni ara ni en l’esdevenir de segles passats.

Catalunya, el seu poble, la seva gent , la seva llengua per sobre de tot i davant de tot i així és com ha de ser i serà a partir d’ara malgrat els temps difícils en que estem on cal tenir ben clar que malgrat tenir el millor timoner de tots els possibles en la figura del President Mas també caldrà que tots remem ben fort i alhora i que si a sobre bufa un lleuger vent millor que millor per fer avançar la nau catalana enmig dels mars foranis i gens propicis; i ens en sortírem, no en tingueu cap dubte.

Vaig tenir la sort, l’honor, el privilegi de viure en directe al Parlament de Catalunya la jornada històrica del passat dijous 23 de desembre en què l’Artur Mas va ésser investit President de la Generalitat de Catalunya. Allí estava gràcies al bon amic i estimat Alcalde de Vila-seca i ara també Diputat, Josep Poblet i acompanyat d’excel·lents companys i amics com el President de la Federació de CDC a Tarragona, Quim Nin; el meu gran amic i cap local de CDC a Vila-seca, David Melero ja refet de l’ensurt que ens va donar a tots dilluns passat i una gran representació del consistori vila-secà en la figura d’alguns dels seus regidors.

Tots junts vam gaudir com mai d’aquell moment únic, d’aquella emoció de veure l’Artur Mas convertir-se, ja de fet, en el nostre President, el de tots, el de catalans i catalanes i de tothom que viu i treballa a la nostra terra, el 129è President de Catalunya.

Feina a fer molta però ganes de treballar i de picar pedra com ningú; només cal veure els inicis d’un Govern dels millors com en Mas havia dit, sense quotes ni preferències pels colors polítics ni sectarismes, gairebé la meitat del nou Govern no té els colors convergents ni d’unió; senzillament es tracta de gent vàl·lida, treballadora i qualificada per tirar el nostre país endavant i tornar-lo al lloc d’honor que es mereix i que mai hauria d’haver deixat d’ocupar.

I deixeu-me dir només una cosa per finalitzar, tothom que em segueix sap el crític que he estat amb aquest passat “tristpartit” i més en la figura de l’ expresident Montilla però això no treu que en data d’avui proclami un clar i rotund “chapeau” a la seva digna sortida com a president, a les formes i al relleu formulat. Realment sembla que en Montilla s’ha tret un pes de sobre i que li estava tocant representar un paper que, potser, no era del tot el seu; potser el dimoni dels Pastorets n’és un altre que habita en terres més interiors de les Espanyes.

Endavant President Mas, Catalunya està amb tu!

Josep Plana i Monné és català i de Vila-seca.