-Que algú decideix blocar a mig Twitter, quin problema hi ha? La majoria no coneixem aquesta persona, ni fins a quin punt l’afecten certs comentaris, o simplement no li dona la gana llegir critiques. Això no és rellevant, el rellevant en una representant política és si fa bé la seva tasca i si compleix amb el programa electoral que es va presentar. Cosa que massa sovint no fan ni els d’uns partits ni els dels altres. Un cop tenen el vot alteren substancialment el seu programa.

-Que una diputada decideixi dur Hijab, quin problema hi ha? Probablement, ella sí que té un dret a decidir que no tenen moltes altres nenes i dones. L’important és que des de la posició que ocupa al Parlament treballi perquè totes les donen tinguin el mateix dret d’elecció que ella, si ho fa que personalment faci el que li sembli.

-Que s’ha externalitzat el control d’unes oposicions i l’empresa no ha fet bé la seva feina, bé això d’externalitzar no sé si es correspon massa amb el programa electoral d’un partit anomenat d’esquerres, però un cop ha passat, s’ha de veure que ha fallat i assumir les responsabilitats corresponents. No generen massa confiança en la política si es demanen responsabilitats als altres i no assumeixen les pròpies. I això malauradament passa sovint en tots els partits també.

-Que una eurodiputada porti vulneracions de drets a Tribunals Europeus de la Generalitat. Quin problema hi ha? No ho hauríem de veure com una oportunitat per esmenar-les en cas que es demostri que realment es donen?

Que una política digui que el 1O no va ser un referèndum. Quin problema hi ha? Potser per ella no ho va ser, però segurament per la majoria de les persones que vam votar i ens van quedar a les escoles sí. Bé que el Parlament va fer una declaració d’independència encara que actualment suspesa.

Que la CUP va donar suport al govern Aragonès, però després no ha tingut prou força per fer respectar els compromisos adquirits per ambdues parts, que ho tingui en compte per una altra ocasió.

Equivocar-se és humà, tots ho hem fet, ho fem i probablement ho farem. També és una capacitat humana pensar, analitzar i aprendre dels errors per tal de no repetir-los.
Últimament, sap greu veure tanta gent maximitzant el que consideren errors dels altres, sovint de manera poc respectuosa, i minimitzant els propis. Tinc la sensació que posant el focus en l’irrellevant i no en el rellevant, entrem en un bucle que no ens permet esmenar, corregir, rectificar i avançar.