Qui diria fa uns mesos que el FC Barcelona femení de futbol ompliria el Camp Nou amb més de 90.000 entrades venudes? Això ja és un fet al clàssic de Champions contra el Reial Madrid.

És una molt bona noticia per la igualtat de gènere en termes esportius, molt criticada des de fa molts anys, i que poc a poc, va agafant forma per reconstruir i enfortir el futbol femení.

Una de les figures més carismàtiques dels últims mesos és el de Alexia Putellas, última guanyadora de la Pilota d’Or.

La jugadora del club català de 28 anys és una de les referents futbolístiques de les petites promeses que treballen dur per aconseguir el seu somni, fer-se un lloc a l’elit del futbol femení.

Alexia Putellas, migcampista del Barça, actualment l’equip més en forma mundialment parlant, lidera un grup de jugadores que han marcat ni més ni menys que 136 gols a la lliga, rebent-ne només 6, dada estratosfèrica de l’equip entrenat per Jonatan Giraldez.

La pregunta és la següent, és un punt d’inflexió o passarà de llarg?

La reivindicació del futbol femení agafa forma i un rumb fix; la quantitat d’aficionats augmenta exponencialment, i les joves jugadores tenen ídols i referents femenins dins el futbol, encara que queda un llarg camí per recórrer per equiparar els salaris i estatus en comparació als homes.

És per això que és molt important educar dins una realitat d’igualtat, per tal que el futbol no sigui un esport d’homes o dones, si no una activitat que ambdós puguin gaudir lliurement.