El mercat de la Princesa és una forma diferent de menjar, poc practicada a Catalunya i molt interessant. El concepte és reunir diferents restaurants, o paradetes, per poder tastar en un mateix espai diferents tipus de cuina. Alhora, una altra idea atractiva i simpàtica, és que els plats són cuinats al moment i a la vista del comensal, cosa que dóna una tracte molt més directe amb el cuiner i amb allò que et menjaràs. Fou una experiència curiosa veure com em cuinaven un Dim sum de gamba al davant, i encara més curiosa saber que la peça era de l’Indochine, que hi té seu i s’anomena Mekong. Per cert que en Ly Leap, amo i senyor de tots tres restaurants, parla un català admirable. A banda de ser tot simpatia.

Recordo que en un dels viatges a Madrid vaig descobrir un mercat similar al de la Princesa i l’experiència aleshores ja m’entusiasmà. Les mítiques croquetes que romanien en un carro petitó: sublims; gustos tan diferents com ben aconseguits. Són unes de les millors croquetes que he tastat mai. Bé, potser això no venia massa a tomb, però volia explicar-los aquestes croquetes. Provin-les si hi van. De debò. Mercado de San Miguel.

Tornant a l’article, les racions dels plats solen ser menudes i això en facilita la varietat i permet moure’t d’un lloc a l’altre sense massa espai de temps. De totes maneres la idea és poder seure en una de les taules centrals i des d’allà interaccionar amb tot els restaurants. Hi ha des d’arrossos fins a una barra japonesa que encara no és el Kimbo però ja fa el fet. La parada de les patates, la dels ous, la de la planxa, i moltes altres coses.

El preu final varia molt depenent de quantes coses provis, i de quins llocs, però per 30€ en pots sortir força tip. També tens que obren cada dia i durant moltes hores, cosa que hauria de passar molt més a la ciutat.

 

Mercat de la princesa

Carrer Sabateret 1-3