Àngelo Maresca va ser convidat a la Festa de Sant Antoni de Gràcia. El divendres 30 de gener van participar sota la docta direcció de Carles Belda, amb els mallorquins Antònia Serra Soler “Mussola” i Mateu Mates Ordinas, “Xurí” … la nit fou meravellosa, sobretot quan mallorquins i algueresos cantaren junts “les bàsiques” de l’Alguer.
El CAT, Centre Artesà Tradicionàrius, demostra que la viabilitat i unitat de tots els Països Catalans. La nostra parla era bonica, combativa i extraordinària barrejada amb tots els accents mallorquins o de l’Alguer. Fa anys que crec en la unitat nacional de Salses a Guardamar i de Fraga a l’Alguer, passant per totes les illes Balears i Pitiüses. Tot bon catalanoparlant hauria d’anar un cop a la vida a l’Alguer a veure com parlen la nostra llengua.
Les tonades populars van envair tota la sala. El dia abans hi havia hagut un tast de productes de les Illes i de l’Alguer. La participació algueresa era integrada per Irene Coghene i Mauro Mulas de la Plataforma per la Llengua de l’Alguer. Amb gent i jovent com aquests la batalla per la defensa de l’alguerès té bons lluitadors. Els algueresos van portar vins, licors, formatges i el pa típic sard. Els mallorquins de tot també i sobrassades i ensaïmades. El dissabte a la nit fou la dels foguerons a Gràcia, l’antiga vila era com un racó més de Mallorca.
A l’Alguer hi ha gent que treballa, l’Alguer bull, i han ser els propis algueresos els que portin la iniciativa en la defensa de tot el que és seu. Mai entendré les intromissions de la suposada culturara barcelonina a l’Alguer. I el bo d’aquest acte al CAT de Gràcia és que fou organitzat de forma directa entra la plataforma algueresa i les institucions que donen suport al CAT.
L’Alguer és viu i ben viu. Us poso l’enllaç del diari digital català de l’Alguer per si voler anar sabent el que es cou en aquesta terra: http://www.alguer.cat/. I com diuen a l’Alguer: “a mos veure”.