Estimats i apreciats lectors i lectores. Amb tot el compromís, que mantinc intacte, i amb la determinació de buscar un periodisme crític i compromès amb la veritat i la diversitat d’opinions, vaig entomar, avui fa dos anys, l’honor i el repte de dirigir El Matí Digital, aquesta capçalera històrica de la Catalunya del 1929 que, des de fa més d’una dècada, ha tirat endavant de nou, en format digital, gràcies a l’esforç de persones que ho han vetllat i encara avui ho fan possible. Persones com tu, que llegeixes aquestes línies i fas possible que aquest rotatiu tingui un sentit diari.

Han estat dos anys de transformació i de posar al dia un mitjà que, si pren sentit, és pel centenar de persones que hi col·laboreu desinteressadament a través de les vostres opinions i reflexions, que en conseqüència esdevenen la nostra oferta més acurada a la realitat i a l’entorn que ens envolta. En aquests dos anys, hem volgut centrar la raó de ser d’El Matí en aquests tres eixos que us detallo a continuació.

ACTUALITZAR la imatge corporativa de la pàgina web o millorar l’accessibilitat en els continguts, fent més fàcil la lectura i facilitant-ne la llegibilitat dels articles diaris.

PLURALITZAR i fer extensiu un espai digital que és punt de trobada d’un ampli sector de la societat catalana que comparteix valors com el republicanisme, el catalanisme, la justícia social. La diversitat de veus s’entén amb la incorporació de més dones, de jovent i de persones expertes en els àmbits de la cultura, de la política, de la societat civil.

COMPROMÍS amb la llengua catalana, amb els lectors d’aquest mitjà i amb la veritat. Especialment, en aquest últim punt, un moment on la veritat és en el punt de mira de totes les societats democràtiques i el periodisme esdevé l’eina per assegurar-ne el compromís inequívoc i independent.

I seguim. Compromesos, més que mai, amb la veritat i amb dotar als ciutadans, als lectors que ens acompanyeu en aquesta aventura, a tenir al vostre abast totes les eines possibles, en aquest cas les veus i les opinions diverses que sumen dia rere dia a El Matí, per poder fer una construcció de la realitat a mesura de cadascú. Periodisme és això: colpir, explicar què passa i per què, donar veu a qui no la té i mostrar les contradiccions.

Provocar i generar espais d’opinió crítica i construir mitjans de comunicació forts que facin la funció de qüestionar, de generar debat i d’informar i, especialment, promoguin la llengua catalana. És aquesta la línia que seguirem, i és aquí on us continuem necessitant i comptem amb vosaltres. Comptem amb tu!