Per Pau Bonastre (@paulusrex4)

La temporada 2017-18 ha estat molt complicada a Tarragona, com també ho va ser la passada. La situació és molt i molt similar. Tant de bo enguany tingui el mateix final. Tot i així, les comparacions conviden a l’optimisme.

Sembla que el Nàstic de Tarragona estigui condemnat a patir. Per segon any consecutiu, el primer equip grana arriba a les darreres jornades de lliga sense la permanència matemàtica. Els últims dies al Nou Estadi han estat força moguts. L’afició està molt molesta amb els resultats de l’equip, fins i tot amb l’actitud d’alguns jugadors. Això ha portat a la destitució de l’entrenador Nano Rivas, i també la rescissió del contracte del director esportiu, Emilio Viqueira.

El curs passat, després de la destitució de Juan Merino, Nano Rivas va ser l’escollit com a tècnic grana pel tram final de competició. El de Ciudad Real disputaria les tres últimes jornades, claus de cara a la salvació a Segona Divisió. Aquesta setmana ha aterrat a la ciutat del Camp de Tarragona el quart entrenador que ocuparà la banqueta aquesta temporada, Juan Antonio Gordillo. I arriba just abans de l’antepenúltima jornada de lliga. En el curs passat, el canvi de tècnic a tres partits per tancar la competició va servir de revulsiu per revertir la dinàmica. Funcionarà aquest any?

La darrera campanya, amb l’arribada de Rivas a la banqueta, el Nàstic havia de jugar contra Girona, Tenerife i UCAM Múrcia. Tant l’equip català com el canari optaven a l’ascens, mentre que el murcià es jugava la permanència a la categoria de plata. Ara, trobem una coincidència amb la posició classificatòria dels rivals. Gordillo agafa el timó de l’equip amb tres compromisos per davant: Cultural Leonesa, Huesca i Rayo Vallecano. El primer és un equip que també s’hi juga les garrofes; els altres dos, s’ho miren de molt més amunt, ja que lluiten per pujar a Primera Divisió. El Gimnàstic havia de sumar l’any passat 7 dels 9 punts que restaven, i ho va aconseguir (fent un 9 de 9!). Enguany no sabem la quantitat exacta necessària, però sí que està clar que la salvació s’acostarà a unes xifres similars. Es repetirà la gesta?

Diuen que després de la tempesta sempre arriba la calma. I això és el que es necessita a can Nàstic per afrontar les últimes jornades. Les comparacions respecte del curs passat conviden a l’optimisme. Tocarà patir, ningú no ho nega, però la permanència és possible tot i la mala dinàmica.

Pau Bonastre (Martorell, 2000) ha dirigit el digital esportiu Martorell Esport.