Llegia un interessant article fa dies.

En acabar va resultar més que això…va ser de gran ajuda per reflexionar i observar el meu voltant, les noves tendències en entorns laborals, trobades professionals, intercanvi de coneixement o d’iniciatives de negocis o culturals/temps lliure.

Connector de persones o com intentar crear xarxa de vincles positius d’oportunitats, de conexions invisibles i a la vegada visibles de futures xarxes emocionals i laborals fermes i productives.

L’anomenat connector de persones multiplica i expandeix, té una habilitat i voluntat en que sigui així en tots els àmbits de la vida ajudant a crear benestar i sentit de grup, amb un equilibri emocional  importantíssim.

Inspirador article que ajuda a entendre les noves tendències laborals i de comunicació com el networking, co-creació i innovació social.

Compartir idees i experiències, impulsar noves iniciatives per compartir coneixement entre un mateix grup o entre altres, i fins i tot intercanviant models propis i indiosincràcies regides per un estil de fer negocis, acadèmics o personals.

En aquest món hiperconncectat i globalitzat ja estem en realitat més a prop uns dels altres. La tecnologia ens ha acostat a altres continents fins ara inabarcables fent la comunicació més accesible i fàcil.

Però tot i així és tothom connector?  Quines habilitats ha de posseir  aquesta persona?

Potser els talents carismàtics i comunicatius són innats i congènits, inherents al caràcter o trets diferencials.

Crear un món interconnectat són infinites xarxes i contactes, és col.laboració en entorns digitals i tecnològics, però sobretot és voluntat emocional i capacitat d’equip.

Desconeixent si és o no un do o perseverància en   millorar virtuts socials  i participatives, el que sembla  evident és que al  final necessitem establir vincles humans i d’interès pels altres.

Les anomenades persones connectores s’interessen pel seu entorn i volen millorar-lo i enfortir-lo. Tenen la capacitat de crear la màgia de la comprensió, de l’empatia.

Interactuar  i fomentar encontres professionals o personals sense atmosferes crispades  o de superioritats jeràrquiques és la primera llei per un nexe edificant i productiu. Formar part de móns diferents, estatus antagònics o geografies  llunyanes no són impediment per crear nexes on tothom pugi ser capaç d’aprendre i créixer.

La gran paradoxa del món actual on l’individualisme exacerbat necessita alhora del feedback de l’altre, alimentar-se del coneixement de l’amic, del rival, del competidor, del desconegut.

Aprofitar i desenvolupar oportunitats de creixement personal amb l’intercambi social i tecnològic multiplica la cultura i progrés i ens fa valorar la realitat des de perspectives diferents.

Ànimes connectores que finalment es retroben…fins i tot poètic.

Una vegada més la famosa i polèmica teoria dels sis graus i la interconnexió entre tots els èssers humans  és de nou ben vigent.