L’Amor és el temps

 

L’octubre de l’any passat VIBOP Edicions publicava amb el número 16 de la seva col·lecció Envinats, la plaqueta de Jordi Boldú “La vinya de Joseph Beuys”. El petit llibre, dedicat a la memòria de l’artista Joseph Beuys, conté una invitació a la lectura, la carta de l’autor destinada a la baronessa Lucrezia De Domizio Durini,  una proposta d’acció i uns quantes notes que ens ajuden a comprendre l’abast del projecte, la trobada entre la vitivinicultura i l’art contemporani.

 

En Jordi Boldú com a bon agitador cultural, conté multituds, i en aquesta plaqueta podem gaudir de diverses de les seves facetes, des de la d’historiador de l’art que ens apropa a la figura de l’artista germànic Joseph Beuys, o la de facilitador enocultural que ens proposa una acció per beure’ns el vi d’una altra manera, fins a la de seductor de baronesses i engendrador de complicitats.

 

L’autor escriu a la baronessa, qui fou amiga, seguidora i mecenes de Beuys, i mestressa de la vinya d’on va sortir el vi F.I.U, creació de l’artista, li explica la seva admiració per ell,  pel seu projecte DIFESA DELLA NATURA, per la manera com la seva vida ha anat entrelligant-se amb l’obra de Beuys, reflexiona sobre la idealització de l’artista, sobre l’art com a producte, sobre l’elaboració del vi com un procés creatiu, entre d’altres molts temes.

 

El petit llibre a continuació ens proposa una acció, fer l’amor amb el temps a través d’un tast ben especial. Ens demana que considerem tota ampolla de vi una obra d’art en/amb potència, i a partir d’aquí ens guia en aquesta nova/altra manera de beure vi.

Després de llegir a Jordi Boldú, veurem el vi amb uns altres ulls i ens el beurem amb una altra boca, la de l’amant de l’art, la de l’amant del temps. Com deia Beuys tot ésser humà és un artista, tot vi una obra d’art i, per tant, tot tast pot convertir el vincle entre creació i observador en la mirada gustosa de l’assaboriment.

 

En definitiva, una plaqueta que recomano vivament, així com us animo a tastar la resta de publicacions de l’editorial VIBOP per aquest amor indestriable al vi, a la llengua i a la cultura.

 

A la vostra salut!

Títol: La vinya de Joseph Beuys

Autor: Jordi Boldú

Editorial: VIBOP Edicions

Lloc i any d’edició: Alella, 2021

Pàgines: 50