Una delegació de diverses institucions culturals de la ciutat catalanoparlant de Sardenya va voler visitar diverses institucions politiques i culturals catalanes.

La comissió algueresa estava integrada pel l’actual diputat al Parlament Sard Carlo Sechi, que havia estat batlle de l’Alguer, mossèn Antoni Nughes arxiver del Bisbat i de la Catedral de Santa Maria de l’Alguer i autor de més d’una dotzena de llibres sobre la realitat algueresa, Nicolino Spiritu president de l’escola de català Pascual Scanu i Josep Tilloca, president de l’Obra Cultural de l’Alguer.

Van visitar el Departament de Cultura de la Generalitat on varen ser rebuts pel Conseller Ferran Mascarell, el Secretari de Cultura Xavier Solà i la Directora General de Política Lingüística, Yvonne Griley. La delegació estava acompanyada pel diputat berguedà i vicepresident de la Diputació de Barcelona Ferran Civil i Rosa Serra coordinadora de l’àrea de Coneixement i Noves Tecnologies de la Diputació barcelonina, també hi assitiaren Eloi Miralles president dels Amics de l’Alguer i un servidor. La delegació va ser rebuda, també, per Jaume Ciurana, Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i pel President de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, que els rebé a la seu de la institució, a l’edifici de Can Serra. En aquesta visita els acompanyà Ramon Minoves coordinador de Parcs de la Diputació de Barcelona. La finalitat de la comissió cultural de l’Alguer era la de donar-se a conèixer a les noves institucions culturals sorgides després de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya i als ajuntaments. En tot moment els representants de l’Alguer varen demanar un tracte de reciprocitat i no de subordinació amb els càrrecs politics del Principat de Catalunya i van voler donar a conèixer la tasca que porten fes a l’Alguer els darrers 30 anys.

Els algueresos van visitar, també, a Dolors Lamarca, la directora de la Biblioteca de Catalunya, a la que van obsequiar amb les darreres novetats alguereses per nodrir el fons documental de la biblioteca, l’Institut d’Estudis Catalans i el Centre Excursionista de Catalunya on varen deixar a la seva biblioteca les darreres novetats de la cultura algueresa, i van decidir restablir les relacions institucionals que havien estat interrompudes els darrers anys.

En totes les entrevistes els algueresos van voler deixar ben clar que no venien a demanar res, només a establir relacions cordials i bilaterals entre l’Alguer i el Principat de Catalunya. Van demanar que les institucions culturals catalanes, si poden, tornin a trametre a la Biblioteca Catalana de l’Alguer els llibres, CD i la premsa com havien fet feia 8 anys i que inexplicablement es va interrompre.

De ben segur que d’aquesta visita de les institucions culturals alguereses a les institucions politiques i cultural catalanes n’haurà de sortir una nova cooperació i reconeixement mutu de la realitat catalana a banda i banda de la Mediterrània.

La seu de l’Obra Cultural de l’Alguer està al Carrer P.R. Arduino, 44 07041 Alguer (Sardenya ), el seu telèfon és +39 079.977228 l’ e-mail:, Aquesta entitat, aplega a una bona colla dels algueresos interessats en mantenir la llengua i les tradicions populars i catalanes a l’Alguer. Per connectar amb l’Escola de Alguerés Pasqual Scanu, Carrer de Mallorca, 45, 07041 L’Alguer, Tel. 079 97 96 67. E-mail: . Mossèn Antoni Nughes, Archivio Storico Diocesano- Via Principe Umberto, 19, 07041 Alghero SS, Italia – 079 9732050.