Live and Let Die

Viu i deixa morir, així deia la primera pel·lícula d’en James Bond que ja no va fer el meu admirat Sean Connery. Era 1973 i jo era massa petit per adonar-me’n i encara no havia entrat en aquell món del VHS a les excursions de col·legi en autocar on ens passaven la saga bondiana.

I jo sempre atent als títols que posaven sempre em preguntava de jovenet el perquè d’aquest títol que trobava absurd malgrat ser l’estil de títols Bond: viu i deixa morir. Doncs, res més lluny de la realitat i te n’adones de gran de tot plegat i de la certesa que expressa sobretot si ho vius essent tu el protagonista principal.

Quan ho tens tot a la vida, la vida et somriu i no cal fer res més que gaudir-la junt amb la gent que has tingut la sort de trobar, de crear i que t’acompanyen però el teu mal cap et porta a cometre actes, situacions que mai haurien d’haver passat, mai i que res les pot excusar, el que està malament està malament i tu, que això ho has viscut de petit com a víctima no entens com ara pots haver passat a fer allò que tu més odiaves, com pots haver-te convertit també en un monstre que destrueix l’amor i la llum. I tot passa a ser un Viu i Deixa Morir.

Perquè has fet mal a aquelles persones que creuen en tu, els has traït la confiança, has emmalaltit caient directament al costat fosc i saps que n’has de sortir però no saps ben bé com perquè ets víctima de tu mateix i això fa que passis a odiar-te, a odiar-te a tu mateix amb totes les teves forces pel mal que has fet, per haver destruït allò que més volies i estimaves.

I només desitges un Viu i Deixa’m Morir en tota regla, perquè en odiar-te tant a tu mateix creus que tot estaria millor si tu no estesis allí i això no fa més que aprofundir el forat de la foscor a dimensions incalculables i dificultar la teva sortida del pou, et llencen cordes perquè les agafis, escales fins i tot i res, no les veus, no saps com agafar-les, sembla que les vulguis fins i tot tallar per no sortir-ne perquè sempre hi ha també aquelles negativitats, aquelles foscors que celebren estiguis així i volen tapiar el pou perquè ni en surtis.

I no, no és així… Cal sortir del pou! I costa molt quan ets negatiu i t’abandones i no lluites, només et compadeixes de tu mateix i res fas per anar endavant. Sort tens de la gent del teu voltant, dels bons, d’aquells a qui els has fet mal però que t’estimen, t’aprecien, et valoren, et perdonen… potser res tornarà a ser com abans perquè els has fallat, has traït la confiança, ja no ets aquella persona tan especial… Perquè tu no eres tu en aquell moment i ara cal que tornis a ser tu, he de tornar a ser jo i anar endavant, ser jo, ser la meva millor versió de mi mateix, ser aquell jo que eres.

Només et queda una per fer: deixar d’odiar-te i anar endavant, ser positiu, recolzar-te en aquesta gent que t’estima i aprecia i et vol tornar a veure en la teva millor versió i que et necessita, i que vol seguir sabent de tu, potser no de la mateixa manera, però si sent persones importants en la teva vida, en el teu reinici de creixement personal.

I tu els ho deus, els deus això: estar content, alegre, positiu, somrient, ajudar-los, escoltar-los, que sàpiguen que hi ets, que estàs… que pensar en tu els faci tornar a somriure i respirin contents en veure que tornes a ser tu.

La van errar amb el nom, com no i amb en Roger Moore si em permeteu… que m’agradava molt fent El Santo però el seu Bond perdia la gràcia, ironia i seducció conneriana per passar a ser un agent del TBO. La van errar amb el nom: Viu i Deixa Morir. No, el que hem de fer sempre és viure procurant que la llum estigui propera a nosaltres (i no només la de la tauleta de nit) i que la foscor i la gent fosca desapareixi dels voltants i acabi tancada dins els seus propis cercles destructius sense captar ningú més. Live and Let Live!

 

 

Article anteriorDesgranant Il Gattopardo
Article següentEl socialisme català, un dels fronts del procés sobiranista
Reusenc amb ànima vila-secana i catllarenca i pare de família nombrosa. Esquerrà, nascut de peus i un apassionat del bàsquet, l'espai i la ciència ficció. Enginyer químic d'estudis, entre d'altres formacions, sempre m'ha agradat molt escriure i és una necessitat fer-ho per a mi, en gaudeixo molt. Irònic i aficionat als dobles sentits, he treballat molts anys en el sector de l´emprenedoria i ocupació en una administració pública i també he estat professor d'ESO i Batxillerat. Be patient young Jedi. The Force will be with you, always. Be patient young Jedi. The Force will be with you, always.