Celebració del 2-0 contra el Numancia fa dues setmanes. Fotografia: Gimnàstic de Tarragona.

Quan resten vuit jornades per al final de la temporada de Segona Divisió A, el Nàstic necessita un miracle per assegurar-se la continuïtat a la categoria. Els d’Enrique Martín necessiten sumar entre sis i set victòries en aquest tram final de lliga per poder-se salvar. La realitat és ben crua, i és que les opcions són escasses.

El conjunt grana, en aquestes 34 jornades de lliga, tan sols ha guanyat en set ocasions. Que en els propers partits l’equip iguali aquesta xifra és d’una dificultat extrema, tenint en compte els pobres números que el Nàstic acumula fins al moment. Ara necessita unes xifres rècord, complicades d’assolir.

Tot i així, hi ha factors que poden ser propicis per a un equip necessitat de punts. De les vuit jornades que resten, cinc es disputaran a casa. I al Nou Estadi, el Nàstic ha demostrat ser capaç de competir contra qualsevol davant la seva afició. La majoria de punts que han aconseguit els tarragonins han estat en partits a casa (sis victòries com a local i una com a visitant). A més, cal destacar que en les pròximes jornades els de Martín s’enfrontaran a tres rivals directes (dos a casa, Extremadura i Lugo, i un a fora, Córdoba). Dissabte, la primera final davant l’Sporting de Gijón (18h, Nou Estadi).

Ara cal una autèntica proesa, i només val sumar de tres en tres. Vuit jornades, o menys (tot i que esperem que no), per saber on jugarà el Nàstic la temporada que ve. Les matemàtiques no ens fan ser gaire optimistes, però això és futbol i aquest és un esport totalment imprevisible. I com diuen, mentre hi ha vida, hi ha esperança.