Enceto una nova etapa, i repte, de liderar la direcció d’El Matí. Ho faig convençut del poder que tenen els mitjans de comunicació, en tots els seus formats, en la construcció d’un imaginari col·lectiu: per fer reflexionar, generar debat, intercanviar òptiques de veure i analitzar l’entorn i, en definitiva, entendre el món que ens envolta.

Analitzar per entendre i entendre per construir, sempre amb l’horitzó de fer créixer uns mitjans de comunicació més forts, veraços i rigorosos. És aquí on m’hi trobareu, fent d’El Matí un espai rigorós on trobar-hi un grapat d’opinions, plurals i transversals, un espai de referència i singular on poder aturar-se, seure i enraonar.

El juliol de fa quatre anys, el Joan Capdevila, membre fundador d’aquest diari, em va oferir l’oportunitat de col·laborar en aquest mitjà. En aquell aleshores, jo era en l’etapa de formació com a periodista. Honorat i humilment vaig acceptar l’encàrrec amb l’objectiu de contribuir el meu granet d’arena a aportar-hi la meva òptica, una visió més d’entendre la vida.

Avui, ho faig com a director d’aquest diari, al costat del llegat d’una bona amiga i gran professional, la Teresa Ciges, periodista i primera directora del diari. Amb ella, queda tota un etapa de bon periodisme, basat en el rigor, l’augment de la presència femenina i de veus expertes així com posar al centre la cultura i el valencianisme.

Deia l’enyorat Carles Capdevila, director del diari ARA, que “el periodisme no és innocent: quan ens convé anem de guais [els periodistes] i defensem la nostra influència, però quan van maldades dissimulem de forma hipòcrita i diem que som simples miralls del que passa.

Accepto el repte de liderar El Matí, un diari històric fundat l’any 1929 i recuperat l’any 2010, posant al centre les persones i els seus lectors, contribuint a fer més fàcil la tasca d’entendre i analitzar l’actualitat més immediata, però també la història, la literatura, la cultura o la llengua catalana. Som-hi!