Estimat Salvador

Estimat Salvador, ahir feia 47 anys de la teva mort o millor dit del teu cruel assassinat. Una venjança irracional duta a terme per un estat dictatorial, feixista i criminal.

47 anys després, aquesta carta és un homenatge i un record cap a tu.

Aquí tot segueix igual, els poders de l’estat i les empreses poderoses són qui fan i desfan amb total impunitat, sense que ningú els assenyali, sense cap remordiment, tot igual que abans. L’única diferència és que ara no hi ha qui els hi posi les coses difícils, qui els hi faci perdre diners com fèieu en els vostres temps i això fa que cada dia tinguin més i més poder. Possiblement l’eina que tenim actualment i que podria ser la solució seria la desconnexió total amb aquestes empreses, la del consum estratègic. Fer tots els canvis possibles dels serveis que utilitzem (telèfon, internet, llum, gas, bancs, premsa, televisió…) i deixar de pagar a aquestes empreses.  T’imagines els 2,5 milions de catalans que vam votar l’1 d’octubre fent aquesta desconnexió? Les pèrdues serien milionàries! Però potser encara no som del tot conscients del poder que tenim.

Les presons també segueixen igual que abans, seguim tenint presos i preses polítiques, com ho vas ser tu i com ho van ser milers de companys teus.

La pena de mort ja no existeix, per sort. Tu vas ser dels últims a patir-la però tot i això la justícia se segueix permetent condemnar fins a 20 anys de presó a persones innocents per la seva ideologia política.

Però hi ha una cosa que si ha canviat; és la lluita. Les nostres armes ara són diferents però poden arribar a ser igual de poderoses si sabem com fer-ho, si ho fem units.

La teva mort no va ser en va, estimat Salvador. Tu mateix ho vas dir, sang que es vessarà, però no inútilment. Vas aconseguir el que volies, vas despertar la consciència política, i aquesta avui encara creix. Seguim immersos en la teva lluita, la gent cada vegada està més compromesa i cada dia en som més. Estem convençuts que no ens aturaran i que més aviat que tard aconseguirem el que tant anhelàveu i encara anhelem. Per tu i per tots els qui vau lluitar.

Sempre en el record.