Deia Obrint Pas que la vida és agafar el primer tramvia del Pont de Fusta al Cabanyal. I és una frase que sempre m’ha agradat, pel simbolisme valencià, però també per no deixar passar les oportunitats.

A l’estiu de 2019, els companys d’El Matí van confiar en mi per estar al capdavant d’aquest projecte. No era una tasca fàcil, i més encara veient els noms que dels meus predecessors. Però vaig assumir el repte, i el setembre de 2019 agafava el relleu d’Andreu González i m’endinsava en aquest món.

Tenia clar quins eren els eixos que volia potenciar en la meua etapa: la incorporació de més dones col·laboradores, i també de més veu expertes. I així ho va recollir el periodista Quim Miró en aquesta magnífica entrevista.

Com ja sabeu totes i tots, una cosa són els objectius inicials, i altra la capacitat i la possibilitat de dur-los a terme. I ara, fent la vista enrere d’aquests mesos, si d’una cosa estic orgullosa, és de l’aposta per la veu de noves dones a les pàgines (virtuals) d’aquest diari: 22 noves dones, amb moltes coses a dir, s’han sumat a aquest projecte. Algunes de forma més esporàdica i altres més regulars, però una xifra gens menyspreable tractant-se d’unes col·laboracions desinteressades.

Per altra banda, també cal posar en valor la incorporació de veus expertes, que han enriquit el debat i la reflexió d’El Matí, ajudant-nos a orientar-nos en aquests temps incerts.

La pandèmia va impactar al diari; és una realitat. Alguns col·laboradors es van col·lapsar per la situació, i d’altres van voler desconnectar, però amb esforç i molta il·lusió hem fet tot el possible per remuntar el projecte els darrers mesos.

Ara s’obre una nova etapa, faig un pas al costat i deixem la primera fila per una persona preparada i compromesa, que ha demostrat una gran passió pels mitjans de proximitat i pel periodisme en general. Marçal Llimona serà el nou director d’El Matí, i de segur que posarà tota l’energia consolidar i ampliar el projecte.

Ha estat un honor ser la primera directora d’El Matí. I des d’aquestes línies vull agrair l’equip del diari per haver comptar amb mi, i també a cada una de les persones que han mantingut viu el projecte, a les que s’han sumat aportant el seu millor talent, i als fidels, els de sempre, que de forma constant ens feien arribar el seu article.

Moltes gràcies a totes i tots.

Seguim!