Un any mes tornem a celebrar el gran dia dels catalans, el dia de la llegenda, dels llibres, de les roses, dels somriures i de l’amor. Segons alguns, el dia més bonic de l’any a Catalunya. El dia de Sant Jordi ens ha deixat imatges de carrers plens, de cues de persones per a comprar llibres, roses i passejar gaudint de l’aroma i essència d’aquest dia en que un cavaller va vèncer al drac i de la seva sang en van brollar roses.

Un dia que hem viscut amb força normalitat, si fem una ullada enrere i recordem el Sant Jordi de 2020, podríem dir que ha estat un Sant Jordi gairebé corrent. Però malgrat tot, ja fa anys que no vivim Sant Jordi amb la normalitat que correspon a aquest dia tant assenyalat a Catalunya, perquè tenim a tres Jordis privats de llibertat. En Jordi Turull, en Jordi Sànchez, en Jordi Cuixart i també en Josep Rull, en Joaquim Forn, en Raül Romeva, l’Oriol Junqueras, la Dolors Bassa i la Carme Forcadell ha estat el quart Sant Jordi que han passat injustament a la presó.

I enmig d’aquesta injustícia permanent que vivim, apareix una de les notícies que ens permet veure la llum enmig de tanta foscor.

En Jordi Turull serà el primer pres polític a poder recórrer al Tribunal Europeu de Drets Humans la sentència del judici del Tribunal Suprem i per fi, es podrà combatre la injustícia espanyola amb imparcialitat i igualtat.

Ja fa temps que a Catalunya patim un drac, però no un drac qualsevol. Aquest drac no menja persones ni escup foc pels queixals, sinó que és un drac que va vestit amb toga i actua en nom de l’ordre i la llei.

I ara, en un Sant Jordi gairebé corrent, apareix un nou cavaller que no va amb escut i espasa però si que porta un doll de dignitat i esperança per a derrotar el drac ferotge vestit amb toga.

El seu nom és Jordi i va camí d’Europa tot esperant que amb ell s’hi afegeixin els seus companys i companyes per a posar fi a la repressió i la injustícia causada pel drac.

I de la seva sang, no sabem si en sortirà un roser, però de ben segur que naixerà la flor més gran i bella del món; la República Catalana.

Com va dir Josep Puig i Cadafalch “Sant Patró de Catalunya, torneu-nos la llibertat”.