Són moltes les persones que han anat – i van – sempre amb un bolígraf i una llibreta a mà per poder apuntar una idea, una frase, o d’altres coses que han sorgit en una passejada, en un dinar o en moltes altres circumstàncies.

Avui els hi presentaré una eina molt recomanable que substitueix el bolígraf i la llibreta. Es tracta d’Evernote, una aplicació que poden descarregar-se gratuïtament als mòbils amb sistema operatiu iOS, Android, Blackberry, Windows Mobile i també als ordinadors amb sistema operatiu Mac OS X o Windows i utilitzant els navegadors Firefox, Safari o Chrome. El funcionament de l’eina és molt senzill. Consisteix en un bloc de notes portàtil on s’hi pot escriure, enganxar fotografies, àudio, fer captures de pàgines web, etc. A més a més, permet la sincronització de l’aplicació entre tots els aparells on l’usuari la tingui instal·lada, de manera que si hom s’anota quelcom a l’aplicació utilitzant el mòbil quan obri l’aplicació per ordinador de l’eina aquesta es sincronitzarà automàticament amb tots els dispositius on la té instal·lada i podrà recuperar aquella nota que ha creat utilitzant el mòbil.

Com la majoria d’aplicacions gratuïtes ofereix un servei ‘Premium’ de pagament que per 45$ l’any o 5$ al mes els hi ofereix serveis millorats i d’altres que la versió gratuïta no ofereix. Al principi jo era una mica escèptic sobre la utilitat de l’eina però a mesura que l’he anat descobrint s’ha tornat cada vegada més indispensable.

Escric l’article per presentar-los-hi l’aplicació i perquè la puguin descobrir com jo he fet. Sé que amb aplicacions com aquesta es perd el romanticisme de certes accions de la vida i que es guanya en dependència d’altri per accedir a les nostres anotacions però resulta innegable que aplicacions així ens faciliten molt la vida. Si decideixen descarregar-se l’aplicació poden compartir la seva experiència amb mi a través d’aquest mateix apunt o a Twitter @oriolmiralles